RockStation

The FEVER 333 - STRENGTH NUB333RS (Roadrunner/333 WreckordsCrew, 2019)

A nutellás palacsinta esete

2019. február 24. - KoaX

pds8pr-strengthin-preview-m3_550x550.jpg

Minden hétre jön egy lemez és ahogy látom lassan befejezzük a tavalyi év vége felé megjelentek elemzését. Most egy friss albummal a The Fever 333 anyagáról olvashattok majd, ami meglepett, mint a nutellás palacsinta.

Ahogy említettem meglepett az anyag, mint a nutellás palacsinta. De nem jó értelemben. Mikor vársz egy rap metal/”nu metal” anyagot és valami nagyon trendi anyagot kapsz, az úgy…. Olyan, mint amikor rendelsz egy nutellás palacsintát, de a nutella helyett az olcsó mogyorókrémet rakják bele. Vártam az igényes metalos anyagot, és kaptam egy ócska rap lemezt.

maxresdefault_6.jpg

Ez a jó szó, hogy ócska, mert ez a muzsika a rapen belül is olyan, mint a metalon belül a Bring Me The Horizon. Köze nincs ahhoz, amit én rapnek hívok. Ha még az egyszerűbb rap előadóról, mondjuk Sub Bass Monsterről beszélünk az egy dolog, azt elismerem, hogy a trendi elemek ellenére is vannak nagyon jól megszerkesztett számai, de a The Fever 333….. Megpróbálták az Enter Shikaris – Skrillex-es elektronikát, némi (nagyon minimális) torzított gitárral keverni, illetve a dalokba gitárt belerakni és egy emberke erre ordít rá ütemesen szöveget. Talán annyi köze lehet ennek a rap metalhoz, hogy vannak benne emberek, és van benne énekes, de semmi több. Nem is nagyon tudom elemezni a zenét, mert az egész egy elektronikus zaj, amire tényleg csak ordítanak.

Átverve érzem magam, mert nagyon hypolták több metal zenei csoportban is az albumot, de ennek semmi köze a metalhoz. Nem tudtam háromnál többször meghallgatni, mert egyszerűen felidegesített. Nem szeretem a Five Finger Death Punchot, de milliárdszor előbb hallgatom meg azt, vagy egy újabb Enter Shikari albumot. Anno volt a Limp Bizkitnek egy remix albuma a New Old Songs. Arról az albumról azt kell tudni, hogy a régi dalokat mixelték újra DJ-k. Na, azokban a mixekben több energia van, mint ebben a zenekarban. A második hallgatás előtt eldöntöttem, hogy majd most utána nézek a bandának, de egyszerűen elkezdtem hallgatni a lemezt és azt mondtam, hogy kösz, de nem……

Nem tudom, hogy kerülhetett fel ez a legnagyobb metal oldalakra, nem tudom, hogy lehet ezt rock/metal zenének hívni (de még rapnek sem igazán értem) a lényeg, hogy ne hallgassátok meg, ha nem akartok időt pocsékolni. Ritkán mondok ilyet, de ezt tényleg ne….

1kop.png

Béke, Szeretet, Metal

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr1514635264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum