RockStation

Júniusban a Dürer Kertben játszik a Sumac

2019. május 21. - sunthatneversets

band_2.jpg

Júniusban két remekbe szabott estével fog várni benneteket a Tukker Booking. Az első eseményre június 17-én kerül sor, amikor is először fogja tiszteletét tenni hazánkban a Sumac.

A 2014-ben alakult szupergrup trió sorait olyan bejáratott nevek erősítik, mint Nick Yacyshyn (Baptists), Brian Cook (Russian Circles, ex-These Arms Are Snakes, ex-Botch, Vashon), illetve Aaron Turner (Mamiffer, Old Man Gloom, ex-Isis). A legelső anyag 2015-ben jött ki The Deal néven a Profound Lore Records jóvoltából, aminek a felvételei és a master munkálatai Mell Dettmernnél (Sunn O))), Earth), illetve Kurt Ballounál (Godctiy, Converge) folytak.

Az események fel is pörögtek a kezdetben még projectként induló zenekarnál, hiszen a második anyag már a Thrill Jockeynál jelent meg What One Becomes néven. Ez időtájt Aaron Turnernek elmondása szerint elég sok belső harca volt önmagával, aminek a vetületét lehet hallani ezen a lemezen. Ugyanebben az évben egy remix koronggal is előrukkolt a Sumac, hiszen olyan nevek kíséretében lettek újraértelmezve a What One Becomes dalai, mint Samuel Kerridge, Bleed Turquoise, Endon and Kevin Drumm.

A meglehetősen aktívan koncertező experimentális post metal zenekar következő lépése egy Keiji Hainoval közös kiadvány volt, ami a tavalyi év elején jelent meg, viszont ugyanebben az évben a következő Sumac anyag felvételeire is sor került, ami Love in Shadow névre lett keresztelve. Idén két részben lehet elcsípni őket Európában, aminek második fele szerencsére elérte Budapestet, ugyanis a Dürer Kertet fogják megsemmisíteni június 17-én még két izgalmas név társaságában.

Egyikük nem más, mint a '97-ben alakult The Austerity Program, akik ketten vannak egy dobgép társaságában, és zseniális noise rockkal operálnak némi indusztriális hatással megspékelve. A '80-as (Big Black), '90-es évek (Unsane) noise rockját hibátlanul ötvöző zenekar első lemeze még a Hydra Headnél jött ki 2007-ben, viszont a 7 évvel későbbi, második hangzóanyag már a saját kiadójuknál (Controlled Burn) jelent meg. A Beyond Calculation elég jó kritikákat kapott mindenfelé, amire a legjobb élő példa a Rolling Stone év végi listáján elért előkelő helyezés.

A turné másik vendége pedig a '89! óta aktív Daniel Menche, akit bizonyos körben nem kell bemutatni senkinek sem. A multifunkciós zseni Portlandből egy igazi audiovizuális élményt fog nyújtani, ahol a noise, az ambient legkatartikusabb pillanatai fognak egyesülni egy érzelemdús előadásmóddal karöltve. Az egész munkásságából minden bizonnyal lehetetlen lesz betekintést kapni, hiszen több, mint 50 kiadvány fűződik a nevéhez. Ezekből a legutóbbi egyébként az Aaron Turnerrel közös lemez, a 'Nox' (ami Aaaron kiadójánál jelent meg).
Ennek a különleges estének a Dürer Kert fog otthont adni. Az elővételes jegyekhez a Wave és a Tixa felületén tudtok hozzájutni! A helyszínen is lesznek jegyek! További infók a koncertekről ITT.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr1514840686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum