RockStation

Ősszel jön a Status Quo friss nagylemeze

2019. június 19. - theshattered

20170803_wacken_wacken_open_air_status_quo_0019.jpgSzeptember 6-án kerül a boltokba a Status Quo legújabb, immár (milyen durva!) harmincharmadik albuma, a Backbone. Az ötvenhét éve (ezen a néven pedig fél évszázada) üzemelő csapatnak ezen korongja az első lesz Rick Parfitt 2016-os halála óta, az ő helyén Richie Malone pengeti a hathúrost.

statusquobackbonecd.jpg

01. Waiting For A Woman (Rossi/Young)
02. Cut Me Some Slack (Rossi/Edwards)
03. Liberty Lane (Rossi/Edwards)
04. I See You're in Some Trouble (Rossi/Young)
05. Backing Off (Bown/Rossi)
06. I Wanna Run Away With You (Rossi/Young)
07. Backbone (Rossi/Edwards)
08. Better Take Care (John David)
09. Falling Off The World (Cave)
10. Get Out Of My Head (Malone)
11. Running Out Of Time (Bown/Rossi)

Francis Rossi: "Ennek az anyagnak komolyan jónak kellett lennie. A Quo olyan sok mindent elért már és olyan sokat jelent rengeteg embernek, hogy nem is szabad elcsúszni a minőségen. Ráadásul egyértelmű tény, hogy a dolgok nagyon megváltoztak körülöttünk, könnyebb célpont vagyunk, mint eddig bármikor.

Rick elvesztését nagyon nehéz volt elviselni, de Richie Malonenak hála, aki egyébként pont neki köszönhetően kezdett el gitározni, nem csak tovább tudtunk haladni, hanem ténylegesen fel is tudtuk venni a tempót. Az az energia, amit ő és Leon hoztak a Quoba, felbecsülhetetlen értékű.

Nem voltam biztos benne, hogy van még bennem egy újabb lemez, viszont nem is lehetnék ennél büszkébb a Backbonera. Remélem, hogy a rajongók is szeretni fogják. Tudom, hogy nem is lehet mindenkit ugyanúgy kiengesztelni, nem is most fogom ezt elkezdeni."

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr4814900690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum