RockStation

Hammer Of Doom Festival XIV 2019

Ő „még csak” 14

2019. augusztus 16. - magnetic star

hod19.jpg

Folytatódik az underground sikerszéria a németországi Würzburgban. November 15-16. között immár tizennegyedik alkalommal tartják az irányzat legrangosabb nemzetközi seregszemléjét, sőt az idei Hammer Of Doom fesztivál felhozatala sem csupán a stílus adta keretek között számít sokszínűnek, de a „határokon” túlra is ki-kitekint.

Az első estére mindjárt két „egzotikum” is jut. Itt lesz a Mick Moss vezette brit dark rock intézmény, az Antimatter és a Scorpions korai felállásából, valamint szólóművészként is ismert gitármágus, Uli Jon Roth, aki speciális, kifejezetten a fesztiválra összeállított szettel készül, sőt különleges vendégként Rudy Lenners dobost (szintén ex-Scorpions) is hozza magával. A második nap fellépői közül a doom / death metal finn élcsapata, a Swallow The Sun a fesztivál történetének talán eddigi legextrémebb fellépője, míg a Satan-főnök Russ Tippins által alapított Tanith a klasszikus hard rock felől érkezik.

A műfaj alapbandái közül a Desszert Feszt keretében Budapestre is ellátogató Trouble a Posthalléban is az idén harmincöt éves Psalm 9 debüt köré építi műsorát. Honfitársaik, az Orodruin vagy a német Mirror Of Deception ugyancsak a doom veteránjai közé tartoznak, akárcsak az esemény exkluzív csemegéjének tekinthető, az eredeti hangszeresekkel és (az 1997-ben elhunyt Agyl helyén) vendégénekessel kiálló orosz Scald. A fiatalabb korosztályt pedig olyan zenekarok képviselik, mint a coloradói Khemmis, vagy az utóbbi években alakult germán csapatok: a progos vonalon mozgó, frontcsajos stuttgarti Crestfallen Queen, illetve a sludge-ban dagonyázó osnabrücki Iron Walrus.

Ízelítőnek talán ennyi is elég figyelemfelkeltő, de elmondható, hogy lesznek még jól csengő, csábító nevek. A line-up gyakorlatilag teljes, és minden egyéb fontos tudnivalóval együtt itt lehet utánanézni: https://www.facebook.com/events/2525384904138633/

Hogy mindehhez mit lehetne még hozzáfűzni? Bastards Will Pay... 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr715010316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum