RockStation

Moby Dick: új videoklip a Program című dalhoz

2019. szeptember 11. - sunthatneversets

md2019.jpg

Soha nem látott fokozatra kapcsolva gyártja az új videoklipeket a Moby Dick az idén áprilisban megjelent Terápia lemezről, hiszen a Program már az ötödik klipes nótája a soproni thrash metal legendáknak az idei új korongról. A forgatás helyszíne ezúttal a budafoki Gyártelep műtermének padlása volt, ahol Németh Dániel “Kobe” ötlete alapján, Kőházy Ferenc "FankaDeli" rendezésével készült el a kisfilm a dalhoz, melynek külön érdekessége, hogy a zenekar tagjain kívül szerepel még benne Szarvas Attila színművész és Pintér Tamás.

Schmiedl Tamás énekes-gitáros így mesélt a dal hátteréről és az új videoklipről:
“Még soha nem készítettünk egy albumhoz ennyi videóklipet, hiszen ez már az ötödik és terveink szerint nem is az utolsó! Eddig nem fektettünk túl nagy hangsúlyt a klipkészítésre, de alkalmazkodnunk kell a megváltozott lehetőségekhez, ha szélesebb körben akarjuk eljuttatni a zenénket a közönséghez, mert hanghordozókat egyre kevesebben vesznek. Ezen a tényen az se változtat, hogy a Terápia albumunk aranylemez lett, ami óriási eredmény és siker, főként ha figyelembe vesszük, mindezt nem leértékelt CD árakkal értük el. A legújabb videónk a Program című dalhoz készült amiben a zenekar tagjai mellett Szarvas Attila színművész és Pintér Tamás szerepelnek. A zenekari zenés jelenetek egy egyszerű, de ütős háttértörténettel vannak összekombinálva. A világ egy előre megírt forgatókönyv, "program" szerint zajlik, mindent a kiváltságosok és a hatalom birtokosai irányítanak. A zenekar tagjai képviselik a lázadókat, akik ellenállnak, ezért a hatalom végrehajtó emberei likvidálnak minket! A klip végén a csattanó, hogy a kivégzés nem járt sikerrel, hatástalanok maradtak az elhallgattatás eszközei és a zenekar tagjai varázsütésre magukhoz térnek.”

A Terápiát népszerűsítő turné részeként nagyszabású koncertre készül a zenekar október 12-én a Barba Negrában, hiszen nem csak az alapító Schmiedl Tamás fiával közös zenekara, a Bloody Roots, illetve a szintén alapító Mentes Norbert formációja, a Hungarica lép fel, hanem a zenekar basszusgitárosa, Gőbl Gábor 50. születésnapját is ünneplik ezen az estén. A koncertről további infók ITT találhatóak.

“Következő budapesti nagykoncertünkön, október 12-én a Barba Negrában a Terápia lemezbemutató keretein belül a Program is elhangzik majd több új és régi klasszikus dal mellett. A koncerten a Moby Dick mellett fellép a Hungarica, a Bloody Roots és az Innistrad. A koncert egyben basszusgitárosunk Gőbl Gábor 50. születésnapi koncertje is, ahol elhangzik pár régen játszott, de általa favorizált Moby Dick dal is.” - tette hozzá Smici.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr715063798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum