RockStation

Még másfél évig nem lehetnek nagyobb koncertek?

2020. április 18. - theshattered

0amonamarth2019_02_eredmeny.jpgDr. Ezekiel "Zeke" Emanuel, akiről már korábban is írtunk, mint az idei koncerteknek a járvány miatti ellenzőjéről, ismét nyilatkozott. Az amerikai szakember elmondása szerint még másfél évig nem lenne biztonságos visszatérni a nagyobb tömegeket megmozgató eseményekhez, így koncertekhez, vagy sportrendezvényekhez. Állítása szerint a védőoltás kifejlesztése lenne a megoldás a helyzetre, de egyelőre az még várat magára.

Emanuel a következőket nyilatkozta a Los Angeles Timesnak: "Ha a népesség 1%-a COVID-19 fertőzött és ezeknek a fele tünetmentes, akkor is 250 emberről beszélünk egy 50000-es stadionban. Mindenki hozzáér a székekhez, eszik, beszél, ugrál, kiabál. Van jobb hely a betegség terjesztésére? Akárhogy is szeretjük a koncerteket, nehéz lenne visszatérni ezekhez a helyzetekhez a vakcina megléte nélkül.

Először a szociális interakciókat kell újraépíteni a maszkok viselése mellett. Talán ezzel kicsit lecsaphatjuk a görbe tetejét. Ez leghamarabb is négy-hat hét múlva történhet meg. Aztán később beengedhetünk egy 2000 fős helyszínre 500 embert, de szétszórva, mindannyian maszkban és védőfelszerelésben. Viszont a lakosság 70%-át be kellene oltani ahhoz, hogy visszatérjünk a COVID-előtti helyzethez, akkor lehetne majd újraindítani néhány bezárt vállalkozást. Ez egy hullámvasút, de azt szeretnénk, hogy a hullámhegyek a lehető legfinomabbak legyenek."

Az eredeti, angol nyelvű cikk IDE KATTINTVA érhető el.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr315622024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nomad VRAG 2020.04.19. 18:45:09

Lassan kilóg a lóláb... van egy vírus(?), amit valakik ránkszabadítottak. Ugyan Kínából, de korántsem garantált, hogy ők, félő, az igazságot sosem fogjuk megtudni. Már melegítenek az oltásra, hogy most aztán jól leoltanak kb 5 milliárd embert a jelenlegi számok alapján. Ezzel a névvel, az USA-ból... hát inkább lőjenek le, pedig az Amarth minden évben kötelező, marha jó színpadi showt hoznak
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum