RockStation

A német államtól kapott segítséget a Destruction

2020. május 16. - theshattered

52929837_2239409409451214_2873147333623676928_o.jpgMegigényelte, megkapta a gyorssegélyt a német államtól a Schmier-vezette Destruction. A thrasherek persze nem a szép szemükért kapták a segítséget, lévén mint minden nagyobb zenekar, ők is vállalkozásként futtatják a csapatot és mint olyanok, megigényelhették az azoknak elérhetővé tett pénzösszeget. A kvartett persze minél hamarabb szeretne visszatérni a színpadra, de erre az év vége előtt nem látnak reális esélyt.

Schmier: "Halálra rémültünk, amikor minden koncertünket törölték, mivel lényegében az élő fellépésekből van bevételünk. Manapság, amikor a fizikai eladások alacsonyak, az emberek inkább streamelnek, nem jön be elég pénz a lemezekből, ezért kell koncerteznünk. Szerencsére a német kormány segítséget nyújtott a kisvállalkozásoknak. Mivel a Destruction egy vállalat, megkaptuk a gyorssegélyt. A folyamat rövid volt és kevésbé bürokratikus, mint Németországban megszokott, mert ez egy nagyon bürokratikus ország. Minden időbe telik és rengeteg papírt kell kitöltened. De most elég hamar lezavarták, mint ahogy meg is ígérték, meglátásom szerint ez most ténylegesen, komolyan segít nekünk életben maradni."

A koncertekhez való visszatéréséről: "Most, hogy minden kezd egy kicsit fellazulni, úgy néz ki, idén már lesznek koncertjeink. Novemberig mindent lemondtunk, így november-december lesz a valószínű. Előtte nem tudom... Nem tudjuk egyelőre, hogyan leszünk túl ezen az egészen, mert senkinek sincsenek nagy megtakarításai. Egy rockcsapat vagyunk. Költjük a pénzt és nem keresünk olyan sokat. Én nem készülök semmilyen teljes összeomlásra, de azért kicsit aggasztó most a helyzet. Megpróbálok pozitív maradni. Egy zenekar vagyunk, szerencsére vannak más bevételeink is innen-onnan - a merch és a streaming kimutatásokat azért megkapjuk pár havonta. Ez fog minket életben tartani, amíg nem játszhatunk megint. Nem lesz könnyű, de igazából örülök neki, hogy a kormány segített nekünk, Németország többeket is kisegített. Megpróbálnak segíteni az embereknek, amennyire csak lehet. Ha már annyi adót fizetsz be, végre itt van az alkalom, hogy a kormány visszafizesse azt. Így kellene a rendszernek működnie."

A Scars and Guitars podcast Schmierrel készült, a fenti részleteket is tartalmazó interjúja az alábbi: 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr1915697468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum