RockStation

Jubileumi turnén zakatol be a Dürer Kertbe a Darkest Hour

2020. január 26. - Ernő Hellacopter

darkest_hour_2018.jpg

Január 29-én jubileumi turnén zakatol be a Dürer Kertbe a Darkest Hour. Az amerikai metalcore csapat 2020-ban lesz 25 éves, amit egy erős line-uppal megtámogatott turnéval ünnepelnek. A Washington városából érkező zenészeket a nyugati part atmoszférikus, progresszív death metalt játszó csapata, az Undying Light albumot tavaly kihozó Fallujah kíséri, és láthatunk majd egy régi, floridai hardcore punk csapatot, a Bloodletet is.

Tovább

Őszinte és barátságos Rotten Sound koncert volt a Dürerben

rotten_sound-008_mg_2523.jpg

Már nem nagyon emlékszem, de talán egy pozsonyi koncert eseményében olvastam, hogy elmarad a koncert, mert aznap Magyarországon játszik majd a banda, módosul minden. Mondom mi a bré?! Hivatalos bejelentés sehol, aztán egyszer csak robbantott a Tukker Booking. Jön hozzánk a Rotten Sound! Nagy királyság, egy hónap alatt kétszer látni majd a zenekart. Tökéletes bemelegítés lesz a Campaign for Musical Destruction bécsi állomásának.

Tovább

Nézze meg az ember! - Próbatermi videó az új Anti-Flag-lemezről

anti-flag2019.jpgBő egy hete adta ki a legújabb albumát a Magyarországra is rendszeresen ellátogató Anti-Flag. A 20/20 Vision című korong természetesen semmit nem vesz vissza a társadalmi igazságtalanságok és politikai inkorrektségek ellen felszólaló mivoltjukból, bár az tény, hogy ismét a dallamosabb kedvüket kapta elő a punk kvartett, amikor összerakta a lemez tételeit. Akárhogy is, a lemez mellé jár egy próbatermi végigjátszós videó, melyben minden dal felcsendül, egyedül azt sajnáljuk, hogy a hangsáv nem az élő verzió maradt. Meg hogy a hat szögből nincs értelmesebben megvágva a film. De beszéljen inkább a zene!

Tovább

Síneken fut - Új videó Marko Hietalától!

hietalapromo.jpgÚj videót készített a tavaly megjelent szólólemezének angol nyelvű verziójához a Nightwish basszusgitárosaként ismert Marko Hietala. A hamarosan Budapestre is ellátogató szőke óriás Pyre Of The Black Heart című korongja péntek óta szabadon hallgatható, ha pedig élőben is szeretnétek találkozni a csapattal, február 11-én irány a Barba Negra!

Tovább

Travis Ryan, mint Ted Bundy - Klipet adott ki a Macabre

travisryantedbundy.jpgMeglehetősen érdekes húzással ünnepelte meg a lemezeinek online feltöltését a Macabre. A veterán death/grind-gárda nem egy új dallal, hanem a klasszikus Sinister Slaughter egyik dalának, a The Ted Bundy Songnak a megfilmesítésével hívta fel a figyelmet az akcióra, melyben a neves sorozatgyilkost nem más alakítja, mint a Cattle Decapitation énekese, Travis Ryan.

Tovább

Ott volt a MusiCaresen Joey Kramer, de nem lépett fel a csapattal

aerosmith_2019.jpgAz elmúlt időszak egyik legnépszerűbb sztorija Joey Kramer és az anyacsapata, az Aerosmith közötti hercehurca volt. Kramer egy sérülés miatt volt kénytelen parkolópályára állni, a fő gond viszont az volt, hogy a csapattársai vissza sem akarták engedni onnan. Kramer aztán végül csak megjelent a MusiCares gálán, viszont a zenekarral a beugrós dobos, dobtechnikus, John Douglas volt ott a színpadon. Hogy ez a csere meddig tart, nem tudjuk, vélhetően azért nyárra, a budapesti bulira csak visszatér a helyére a legenda.

Tovább

Elhunyt Sean Reinert a Cynic és a Death volt dobosa

sean-reinert.jpg

Kaliforniai otthonában holtan találták január 24-én, pénteken Sean Reinertet a Cynic és a Death volt dobosát. Halálának oka egyelőre nem is mert. Reinert Paul Masvidallal alpította a progcsászár Cynicet, melynek egészen 2015-ig volt tagja. Korábban szintén Masvidallal tagjai voltak a nem kevésbé legendás Daeth-nek is. Sean Reinert 48 éves volt. Nyugodjon Békében! /Fotó: Toontrack/

Tovább

Így készült az Evansescence legutóbbi videója

0evanesence2019_14_eredmeny.jpgJavában készül már az Evanescence új nagylemeze, viszont erről még nem mutattak meg semmit a nagyközönségnek. Jutott viszont egy Fleetwood Mac-átirat, a The Chain, melyet a Gears 5 című videójátékhoz vettek fel. Ehhez természetesen egy megszokottan magas költségvetésű videó is készült, most azt mutatják be Amy Lee-ék, hogyan valósult meg maga a látványvilág.

Tovább

Megmutatta a Monuments, hogyan is teljesít az új énekesük

monuments-2019.jpgMég tavaly nyáron közölte a rajongóival a Monuments, hogy megválnak az énekesüktől, Chris Barrettotól, a helyére pedig Andy Cizek ugrik be. Cizek közben állandó tag lett, így fel is vettek vele egy dalt, az Animust, melyet majd február 21-én Budapesten is be fognak mutatni. A tettestárs a Heart Of A Coward lesz.

Tovább

Kómában van a The Mars Volta basszusgitárosa!

marsvolta.jpgEgy minden külső tényezőtől mentes (azaz senki mást nem érintő) biciklis baleset következtében bekövetkező fejsérülés (egész pontosan traumás agyi sérülés) miatt kómába esett a The Mars Volta basszusgitárosa, Juan Alderete. Minderről a felesége számolt be a Facebookon. A fejleményekről egyelőre semmi információ nincs.

Tovább

Nézz bele az új Heaven Shall Burn-lemez bónusz DVD-jébe!

heaven_shall_burn_bandfoto.jpgAmellett, hogy abszolút rajongóbarát módon jó kétlemeznyi, azaz körülbelül száz percnyi új muzsikával fogja lerohanni a friss termésre régen éhező rajongókat a Heaven Shall Burn, az Of Truth And Sacrifice speckó kiadásához egy másfél órás, a lemez készítéséről szóló kisfilmet is mellékel majd a német metalcore gárda. A Mein grünes Herz in dunklen Zeiten címre keresztelt filmből egy körülbelül másfél perces részletet már be is mutatott a germán pusztítóosztag, ha jól figyeltek, még egy kóbor Bodor Mátét is elcsíphettek benne.

Tovább

Na, jó, mi már nagyon várjuk az új Me And That Mant!

meandthatmandec2019_638.jpgÚjabb dalt és természetesen videót adott ki a március 27-én megjelenő új albumához a Nergal-vezette Me And That Man. A formáció a Behemothból ismert frontember édes, ékes anyanyelvén, lengyelül előadott Męstwo című tételt pattintotta be a köztudatba, ami mint olyan, az első ilyen tétel Nergal torkából. Egy biztos: ez a dal is megerősít minket abban, hogy érdemes várni a nem kis súlyt jelentő vendégzenészekkel rogyásig töltött New Man, New Songs, Same Shit, Vol. 1-t. Részletek alább!

Tovább

Semmit sem vesztett az erejéből a Psychotic Waltz!

pw2019.jpgMár tíz éve annak, hogy mintegy tizenhárom év kihagyás után újjáalakult a progresszív metal vonalon mozgó Psychotic Waltz. Az alapítása óta szinte változatlan felállásban menetelő kvintett ennek ellenére nem siette el az új lemezt, még a visszatérés után is egy évtized telt el, viszont a The God-Shaped Voidra keresztelt anyag úgy tűnik, nagyon is megérte a várakozást! A február 14-én megjelenő lemezről az All The Bad Men lett másodikként elérhető.

Tovább

NE vegyetek Slayer-jegyet!

0slayer2019_20_eredmeny.jpgTisztázzunk le valamit: a Slayer elköszönt a közönségtől, legalábbis jó időre biztos. És még egy dolgot: a Viagogo nem feltétlen egy megbízható jegyértékesítő oldal. Miért is írjuk ezeket? Mert az említett site-on lehet találni beugrókat a Slayer 2020-as Sweden Rock Festitalos fellépésére, melyre ahogy a visszavonult veteránok is felhívják a figyelmet: NEM fog megtörténni. Figyeljetek az ilyenekre, csak hivatalos forrásból vásároljatok!

Tovább

Bónuszdal-demóval folytatja a ritkaságsort a Stone Sour

ss2018.jpgMár a negyedik dalánál jár a Stone Sour ritkaságsora. Az Inside The Cynickel ismét az első lemez korszakában kiadott dalaihoz ugrik vissza a csapat, igaz, maga a végleges verzió csak a japán kiadás bónuszdalaként, valamint a Freddy vs Jason filmzenealbumán lehetett elcsípni. Viszont akárhogy is, érdekességnek több, mint remek!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum