RockStation

Gonna Be Okay - Újabb szám a Hollywood Undeadtől

2020. november 15. - theshattered

hollywood_undead_2019.jpgAktívan tolja a december 4-én megjelenő új albumának, a New Empire Vol.2-nak a promóját a Hollywood Undead. A csapat a Coming Home és a Heart Of A Champion után a Gonna Be Okay-t is beengedte a zavarosba, ehhez egy egyszerűbb, de azért korrekt dalszöveges videó lett a kíséret.

Tovább

Hallgasd meg a Blood From The Soul visszatérő lemezét!

Napalm Death-, Converge-, Megadeth- és Nasum-tagok a csapatban.

bloodfromthesouldsm5.jpegPénteken jelent meg a Blood From The Soul második nagylemeze, a DSM-5, ami egyaránt értelmezhető visszatérésként és újrakezdésként is. Az eredetileg Shane Embury-t (Napalm Death) és Lou Kollert (Sick Of It All) magába foglaló projekt ugyanis huszonhét év után adta ki a kettes korongot, melyben Embury mellett (és Koller helyett) Jacob Bannon (Converge), Jesper Liveröd (Nasum) és Dirk Verbeuren (Megadeth) kelti a zajt. A tizenkét dalos, összefüggő sztorit elmesélő anyag az alábbi.

Tovább

Ősrégi dalt újított fel a Clutch, Randy Blythe is besegített nekik

clutch_2019.jpgHuszonnyolc évet lapozott vissza a képzeletbeli évkönyvében a Clutch, ahol megtalálta a Passive Restraints című számát - nem mintha el lett volna dugva... Akárhogy is, a négyes a friss, azaz teljesen újravett verzióhoz leakasztotta a Lamb Of God frontemberét, Randy Blythe-t, aki természetesen örömmel acsarkodott kicsit a történetben.

Tovább

Közös zenekarban tolja Slash-, Scott Weiland- és Robert Trujillo fia

suspect208.jpgSuspect208. Nem éppen egyértelmű név egy rockzenekarnak, de nem is akármilyen random srácok alkotják! A csapatban zenél ugyanis Noah Weiland (Scott Weiland fia, ének), London Hudson (Slash fia, dob) és Tye Trujillo (Robert Trujillo fia, basszusgitár). A három legény és egy további társuk Long Awaited címen mutatta be az első dalát, ami inkább a modernebb ízeket kóstolgatja, mint az apuk zenéjét, ami talán érthető is. Az eredmény? Nem is rossz! És ha hihetünk nekik, hamarosan jön a folytatás is!

Tovább

Így halnak meg az álmok - Újabb szám a Gone Is Gone-tól, érkezik a kettes lemez!

gog2020.jpgNem is egy, rögtön kétféle verzióban lett elérhető a Gone Is Gone legújabb dala, a Death Of A Dream. A Mastodon, Queens Of The Stone Age és At The Drive-In zenészeiből verbuválódott formáció friss termése most is legalább olyan elvont, mint az eddigiek, viszont jó hír, hogy érkezik a kettes korong! Az If Everything Happens for a Reason… Then Nothing Really Matters at All december 4-től lesz elérhető!

Tovább

Az Adult Swim Festivalon tolta a Mastodon

mastodon_2020_1.jpg

A hamarosan új albummal jelentkező Mastodon az Adult Swim Festival felkérésére zenélt az online térben, közel harminc kellemes percen keresztül. A programba összesen öt dal fért bele, de élmény őket hallgatni és nézni is! A  két napos fesztivállal kapcsolatban amúgy nem kell semmi rosszra gondolni, nem adták el szexrabszolgának Brent Hinds-éket három elefántért. Ez egy rajzfilmes-zenés fesztivál. Érdemes csekkolni a többi programot is, mert vannak érdekes dolgok, de most jöjjön a Mastodon!

Tovább

A szőke Andy Biersack és a titkos társaság - Konceptlemezre készül a Black Veil Brides

black_veil_brides_2020.jpgSztorizós album lesz a Black Veil Brides következő anyaga. A The Phantom Tomorrow című anyagon a The Blackbird névre hallgató antihőst és a köré szerveződő, a korong nevét is adó csoportot mutatja majd be az ötös. A lenti klip, a Scarlet Cross az anyaghoz készített, szintén sztorizós videósorozat első része. Ha a Re-Stich These Wounds című újrakiadást nem számoljuk, a The Phantom Tomorrow lesz Lonny Eagleton nagylemezes debütálása a csapatnál.

Tovább

Down - Bemutatta az új dalát a Love & Death

love-and-death2020.jpgAhogy várható is volt, megérkezett a Korn gitárosa, Brian "Head" Welch által vezetett Love & Death új dala, a jövőre érkező Perfectly Preserved első előzetes száma. A Down egy dalszöveges videóval gazdagodott, a teljes album február 12-én landol majd. A zenekart Welch-en kívül a régi tettestárs, JR Bareis, a Breaking Benjaminból ismert Jasen Rauch, valamint Isaiah Perez alkotják.

Tovább

Elkészült a Therion soron következő albuma, a Leviathan!

0therion2018_12_eredmeny.jpgSemmi körülményeskedés, csakis a dalok! A Therion a soron következő lemezére lemetszett mindenféle felesleges zsírt (értsd: kísérletezős tölteléket) és csakis a dalokra koncentrált, ennek az eredménye lett a Leviathan. Hogy mindenki érezze, milyen is lesz a korong, a címadó és annak videója már elérhető. A teljes cucc megjelenése január 22-re van kitűzve.

Tovább

Befejezi közös projektjét Till Lindemann és Peter Tägtgren

lindemann_2019_2.jpg

Rövid közleményben jelezte a rajongók felé a Rammstein énekes Till Lindemann és a Hypocrisy/Pain frontember Peter Tägtgren, hogy együttműködésüket befejezik a Lindemann nevű, az utóbbi években elég szép sikereket megélt projektben. Mindketten saját terveikre fókuszálnak a jövőben, ám előtte még kiadnak egy DVD-t, melynek felvétele ezév elején készült Moszkvában. A Lindemann nem szűnik meg, a jövőben Till Lindemann szólóprojektjeként funkciónál egy új felállással.

Tovább

Szólóanyagra készül Steve Lukather és Joseph Williams

toto2020.jpegSaját anyagot ad ki a Toto két, jelen állás szerint állandónak mondható tagja. A két rocker kis csavart is ejt a sztoriba, hiszen aktívan részt vettek a másik anyagának megírásában, így lényegében mind a Lukather-féle I Found The Sun Again, mind a Williams-féle Denizen Tenant egyfajta saját ízű, de Toto-szerű alkotás lesz. Lukather korábban kiadott Run To Me-je mellé megérkezett Williams Never Saw You Comingja, így valamennyi összehasonlítási alap már van.

Tovább

Itt van Mike Shinoda Deftones-átértelmezése

deftones2020press_copy.jpgDecember 11-én jön a Deftones ünnepi White Pony újrakiadása, melyhez egy teljes remixkorong is jár majd Black Stallion néven. Az illetékesek elsőként a Knife Prty (Purity Ring Remix)-et pakolták ki kóstolgatásra, most pedig a Passenger (Mike Shinoda Remix) vágtatott át a titkok földjéről ebbe a szép, napfényes világba.

Tovább

Rock & Roll - Befutott Alice Cooper új száma!

alicecooper2020.jpgAhogy ígérte is, bedobta a legújabb dalát Alice Cooper. Az öreg a jövőre megjelenő Detroit Stories című lemezén a szülővárosának zenei világa előtt fog tisztelegni, a Rock & Roll pedig kiváló ízelítő a csomaghoz. A szám maga eredetileg a Velvet Revolver tollából származik. Az album megjelenése február 26-án várható.

Tovább

Áfacsökkentéssel elkerülhető lehet egy 40 milliárdos ágazat összeomlása

Veszprémben tartották az idei Music Hungary Konferenciát

_d2i7294.jpg

A VIII. Music Hungary Konferencia egy időre biztosan az ország utolsó rendezvénye volt. A május helyett november 9-10-én, új helyszínen, Veszprémben megtartott rendezvényen a járványhelyzet ellenére is nagyon sokan részt vettek, ebből is látszik, hogy a zenei szereplőknek szükségük volt a szakmai párbeszédre és a közös kiútkeresésre a COVID-válságból, közvetlenül a második nagy lezárások és korlátozások előtt. 

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum