RockStation

Néma koncertet adott a Lacuna Coil

2021. március 04. - moravsky_vrabec

lacuna-coil-silent.jpg

Az olasz Lacuna Coil ingyenesen nézhető online koncertet hirdetett a múlt hétvégére, aminek a beszédes "L'Ultimo Concerto?" (Az utolsó koncert?) nevet adták. Aztán amikor a meghirdetett időpontban birtokba vették a milánói Alcatraz színpadát, nem kezdtek el játszani, csak álltak csendben a színpadon. 

A csapat közösségi felületein többen is - vérmérsékletük szerint - nemtetszésüknek adtak hangot, amit végül Cristina Scabbia énekesnő próbált csillapítani. Az akció ugyanis egy komolyabb összefogás része volt, így próbálták az olasz zenészek és klubtulajdonosok felhívni a figyelmet, hogy az élőzenés helyszíneket különösen nehezen érintik a jelenlegi korlátozások. Márciusban már egy éve, hogy megszűntek az élő fellépések, ami különösen a kisebb helyeket viseli meg, az ő segélykiáltásuk volt a "L'Ultimo Concerto?" nevű megmozdulás. 

Teljesen megértem, hogy most mérgesek és frusztráltak vagytok, és higgyétek el, mi, a Lacuna Coil tagjai mind azt szerettük volna, ha egy igazi koncerten játszhatunk nektek. De egy koncert megszervezése nem egyszerű feladat, el sem tudjátok képzelni, milyen költségekkel jár. A tegnapi olaszországi "sztrájk" célja az volt, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy a járvány miatt a klubok már egy éve zárva tartanak, és nem is tudjuk, mikor nyithatnak újra. Köszönöm nektek, hogy - még akár a csalódott, dühös üzeneteitekkel is - segítettetek abban, hogy ez a kiáltás még hangosabb legyen. (...) Találkozunk remélhetőleg nagyon hamar, egy igazi klubban, egy igazi koncerten. Köszönjük a megértéseteket, szeretünk titeket, srácok! 

Kép forrása: Facebook 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr7016449220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum