RockStation

NFR - Itt az ősszel érkező új lemez második előfutára: Nem Érlek El

2021. június 03. - sunthatneversets

nfr_band_promo_02.jpg

A Pest megyei modern metál csapat folytatja azt a masszív menetelést, amit az év elején bemutatott „Nem Felejtek” című daluk megindított. Az új dal esetében sem mondhatjuk azt, hogy a banda visszavett volna a tempóból, vagy az erős mondanivalóból, a klip képi világa és az abban feltűnő extravagáns szereplőgárda már csak egy igen erős pont az I-re!

Az új dalról és klipról a zenekar énekese, Kerecsen „Leci” László így nyilatkozott:

Egy nagyszabású, különleges klip is készült a dalhoz. Mesélnél ennek ötletéről és a forgatásról? Hogy válogattátok a szereplőket? Miből merítesz mostanában ihletet?

A klipet már akkor magam elé álmodtam, mikor a dalszöveg született, éppen ezért látványos lehet a párhuzam a dal mondanivalója és a képi világ között. Sajnos bár reményekkel telien, de mégis törésekkel indult ez az év is számomra, elveszítettem egy jó barátot, a vírus következményei hatással voltak a családomra és újra kellett terveznem sok mindent a magánéletemben is. Ezek az érzések szülték ezt a dalt, de egyáltalán nem bánom, hiszen mindig is volt egyfajta keserédes hangulata a szövegeimnek, így ezúttal is önazonos tudtam maradni.
A klippel kapcsolatban, az aki ismeri a zenekart nem fog meglepődni a ránk egyébként sokszor jellemző filmes utalásokon. Ez ugyan soha nem egy tudatos lépés, mindössze filmrajongásom és a szakmámból adódó hozadék, ami ezúttal Stephen King: Halálsoron című, ismert drámáját veszi alapul. Ezt az alap történetet egy plusz cselekmény szállal egészítettem ki, ahol kedves barátunk Koltai Virginia a bibliai 7 fő bűnt testesíti meg rövid montázsok erejéig. A történet fő vonalában pedig szintén fantasztikus zenekar közeli emberek segédkeznek kezdve Debreczeni Márktól az 'EVERMIND' énekesétől, Rudolf Máté többszörös hazai és nemzetközi sikereket is elért natural testépítőn keresztül, akinek egyébként tesója Gergő is feltűnik a klipben, valamint a talán sokak számára legnagyobb meglepetés Sipos Peti, aki szintén a zenekar barátjaként elsők között mondott igent a karakter szerepre.

nemerlekel_scene02.png

Legutóbb egy angol nyelvű dallal jelentkeztetek, milyenek voltak ezzel kapcsolatban a visszajelzések mennyire vette a közönség a lapot?

Annyira, hogy szerintük mi írtuk meg az utóbbi évek legjobb Five Finger Death Punch dalát! (nevet)
Komolyra fordítva a szót, nagyon meglepődtünk, hogy magyar szöveg nélkül is sokak kedvence lett ez a dal. Ami nekünk nagyon fontos ebben a dologban, az egyrészt az, hogy a 'Kockázat Nélkül' érkező új lemezünk címéhez stílszerűen valami "szemben az árral" üzenetűt húzzunk elő, abban az időszakban, amikor mindenki látványosan magyar szövegekkel próbál kooperálni, viszont az NFR-nek soha nem ez a már sok előadónál tapasztalható erőszakos törtetés volt a célja, hanem, hogy a korszellemmel haladva, de mindig saját utakon tudjon maradni.
A másik oldal, ami számunkra sokkal fontosabb annál, hogy a dal adott esetben milyen eléréseket és sikereket produkál, az az hogy egy jótékony cél mellé tudtunk állni a segítségével, ahol a dalhoz készült exkluzív merch bevételeit osztottuk meg egy gyógyíthatatlan izombetegségben szenvedő nagyon kedves rajongónkkal! Akkor is, ha nem feltétlen mi vagyunk a legnagyobb tömegeket mozgató rockzenekar itthon, de ettől még a saját lehetőségeihez képest mindig maximális lojalitással cselekszünk és ott vagyunk ha kell!
(A zenekar jótékonysági felajánlásáról itt olvashattok)

Június 12-én a Road vendégeként léptek fel a Barba Negra Trackben. Mit szóltatok a lehetőségnek? Várjátok, hogy újra színpadra álljatok?

Ennél jobb és megtisztelőbb lehetőséget az "újrakezdésre" szerintem egyikünk sem kívánna!
Az elmúlt években többször felmerült már gondolati síkon a két zenekar "találkozása", de én nagyon örülök, hogy mostanra álltak össze úgy a csillagok, hogy ez meg is tud valósulni, mert most érzem azt az NFR-ben, hogy rendelkezik azzal az érett és kötelességtudó mentalitással, amivel legjobb reményeim szerint mi is hozzátudunk már tenni az estéhez.
Nagyon jól tudom, hogy a ROAD zenekar és közönsége között mennyire hűséges, már szinte családnak nevezhető kapcsolat van. Mi sokkal kissebbe ugyan, de szintén ezt a kapcsolatot ápoljuk az NFR közönséggel és pontosan ezért tartjuk fontosnak, hogy ezek az emberek már a mi koncertünk alatt is érezzék nagyon jól magukat!”

A klip linkje:

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr816580510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum