RockStation

Megjelent a Summiteer Wisdom Teeth című lemeze

2021. augusztus 09. - sunthatneversets

summiteer.jpg

A Summiteer egy marcali/budapesti illetőségű egyszemélyes project, amely mögött Szecsődi Tamás gitáros/dalszerző áll. A project ötlete a 2010-es évek második felében alakult ki, miután egészen 2009 környékétől már kész és félkész dalok álltak rendelkezésre, akkor még szöveg nélkül.  2018-ban meg is kezdődtek a felvételek már azzal a céllal, hogy egy teljes lemez készüljön el. Aztán 2020 végén Oláh Marcell (ex-Borders of Byzantium) segítségével kapott új erőre.

Ezzel teljessé vált a lemez koncepciója: egy ’95-’05 közötti poszt-grunge/punk-rock album a korszakra jellemző hangzással, személyes témákkal. 

"A felvételek egy része Tóth Gábornál - a Ghostship Recordingsnál, másik része Oláh Marcinál készült, aki a mix-mastert is jegyzi. A készítés során segítségemre voltak: Papp Domonkos basszusgitárral az 1. és a 7. dalban, Szűcs Dávid énekkel a 3. dalban és Kelemen Gábor dobbal a 4. dalban. A dalok szövegei egytől egyig a fiatal felnőttkor nehézségeiről szólnak: milyen érzés ott hagyni az otthonod, és mikor lelsz új otthonra? Megéri-e nosztalgiázni? Mit kezdesz egy számodra fontos ember halálával? Megéri-e gyereknek maradni fejben, illetve hogy kell az alvászavarokat okozó lidérceket randevúra vinni? A lemez címét az Every Time I Die „Exometrium” című számának „Wisdom teeth have replaced the fangs” sora ihlette, ami a felnőttéválás rögös időszakát jelenti szimbolikusan számomra: előbb-utóbb mindenkinek át kell esnie rajta, ha nem akarja, hogy elmenjen mellette a világ. Épp úgy, ahogy egy impaktált bölcsességfog kiműtésén, épp úgy, ahogy egy nehéz szülés után egy szólóalbum kihozatalán, hogy végre nyugodtan tudjon aludni az ember. "

summiteer_1.jpg

Az albumra az alábbi dalok kerültek:
1. Time Warp
2. Far From Home
3. Nutmeg
4. A Deer You Were
5. Hell’s Gardern (Late! cover)
6. Greetings
7. I.T.I.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr4916654506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum