RockStation

Két új dalt mutatott Wolfgang Van Halen

2021. március 31. - moravsky_vrabec

wvh.jpg

Szokatlan módon egyszerre két új előzetes is megjelent Wolfgang Van Halen első szólólemezéről. És ha azt mondjuk, szólólemez, azt szó szerint értsétek, mert Wolfgang nemcsak egymaga írta az összes dalt, de az ének mellett a hangszereket is ő kezelte. Igen, a dobokat is.

Tovább

Koncertalbummal jelentkezik a Staind, online koncertek várhatók a csapattól

staind-2021-steve-thrasher.jpgKiadja a 2019-es visszatérő koncertjét a Staind. A Live: It's Been Awhile című korong május 7-től lesz elérhető, ezen tizenöt dal várja majd az arra vevő rajongókat. A zenekar persze itt nem fog megállni, két online bulit fognak adni a közeljövőben, az elsőn, ami május 1-re esedékes, 2019 után ismét a Foxwoods színpadán fognak zúzni, a május 8-i estén a húsz évvel ezelőtti, nem kicsit sikeres debütlemezt, a Break The Cycle-t kapják elő tokkal-vonóval. Az említett koncertlemez első előzetese és az online koncertek ízelítője lentebb található meg.

Tovább

Klipet kapott az Atreyu lemezelőzetese, az Underrated

atreyu2020.jpgMegfilmesítette a hónap elején kiadott új dalát, az Underratedet az Atreyu. A kicsit átrendeződött felállású csapat ezzel a június 4-én megjelenő albumának, a Baptize-nak igyekszik egy kis hátszelet adni, amin már Brandon Saller, az eddigi dobos/vokálon énekel. A megüresedett dobszéket Kyle Rosa vette át - azaz a legutóbb, Budapesten is bemutatkozott felállás munkája csekkolható a klipekben és a majd megjelenő korongon. Íme a filmecske és a nemrég kiadott sorstársa, a Travis Barkerrel közös Warrior!

Tovább

Júniusban fog megjelenni a Garbage új nagylemeze

garbage2021.jpgÖt év szünet után új albummal jelentkezik a Garbage. A No Gods No Masters várhatóan június 11-én kerül majd a boltokba/platformokra, melynek az első előzetese már elérhető: a lemeznyitó The Men Who Rule The World és annak videója az alábbi. A korong munkálatai még 2018-ban kezdődtek meg, a fő vezérfonal a hetes számra épül fel. A tonnányi bónuszdal között ritkaságok és vendégekkel előadott feldolgozások találhatók majd.

Tovább

Újabb évet halasztanak a Pearl Jam koncerten

pj2020dannyclinch.jpgEredetileg 2020-ban jött volna Budapestre a Pearl Jam, amit érthető okokból elhalasztottak erre az évre. Mivel úgy néz ki, hogy 2021 is lufi lesz a nagy koncerteket (meg úgy általában a külföldi előadókat) tekintve, újabb évvel került arrébb a bál, a friss célkitűzés 2022. július 12. Az eddig megváltott jegyek természetesen továbbra is érvényesek.

Tovább

Paint The Sky With Blood - Itt a Bodom After Midnight videója!

bodomaftermidnight2020.jpgAlexi Laiho halálával értelemszerűen a földbe állt a Children Of Bodom egyik utódzenekara, a Laiho mellett Daniel Freyberget is felvonultató Bodom After Midnight. A frontember halálakor éppen a bemutatkozó nagylemezén dolgozott a csapat, ennek anyaga végül érthető okokból csak egy EP képében lát majd napvilágot, ennek megjelenési ideje április 29. Ehhez, illetve egész pontosan a címadó tételhez készült el a csapat első és vélhetően utolsó videója, a Paint The Sky With Blood.

Tovább

Thunder – All the Right Noises (BMG, 2021)

Általános lazaság, mindenre kiterjedő igényesség

thunder-alltherightnoises.jpg

Úgy alakult, hogy év elején valódi dömping volt hard rock albumokból. Ezek nagy részéről olvashattatok is a Rockstation hasábjain, de voltak mások is. És amikor már degeszre ettem magam dallamokból, a sors bevetette a nehéztüzérséget: megjelent az All the Right Noises. Mert hát a Thunder első osztályú portéka, nem holmi összetákolt karantén-projekt.  

Tovább

Százhúszezer fős fesztivált tartottak Új-Zélandon

cubadupa2021_crowds_credit-oliver-crawford.jpgÚj-Zélandon visszatért a normális élet. A szigetországban a kezdeti megkötéseknek köszönhetően (amit persze be is tartott a lakosság, mert az sem árt) újra beindult a "minden", a hétvégén már egy ötszáz formációt felvonultató, százhúszezer fős nézőközönséget összerántó ingyenes fesztivált tartottak. A CubaDupa eredetije még tavaly hiúsult meg, most viszont oda tudtak csapni a déliek - természetesen a metal is képviseltette magát.

Tovább

Power Tripet nyomott az Obituary - a Power Trip tagjaival

obituary_2017.jpgÚjabb livestream koncertet adott az Obituary, ráadásul több régen játszott dallal a szettben. A bulin a Power Trip tagjai is besegítettek a By The Lightban, akik maradtak a "színpadon", hogy az öregekkel együtt Riley Gale tiszteletére, emlékére előadják a Grammy-jelölt dalukat, az Executioner's Tax (Swing Of The Axe)-t. Ennek a felvétele következik!

Tovább

Valami készül az Iron Maiden háza táján!

0ironmaiden2018_47_eredmeny.jpgAdrian Smith, az Iron Maiden gitárosa finoman elhintette, jobb ha figyeljük a zenekar körüli eseményeket, mert bizony valami igen izgalmas van készülőben! Az éppen a Richie Kotzennel közös anyagát promózó zenész nem árulta el, mi is lesz az pontosan, de jó eséllyel a 2015-ös The Book Of Souls utódjára lehet számítani - mivel koncertanyag tavaly év végén jött ki legutóbb a heavy metal nagymestereitől.

Tovább

Szólóalbumot készít a High On Fire énekese

39149869_501489783646739_5330597637504630784_n.jpgÚj anyag várható a High On Fire háza tájáról, igaz nem az anyacsapat korongjainak száma fog gyarapodni - még ha félig-meddig stimmel is a személyzet. A készülő anyag, melyről a csapat basszusgitárosa, Jeff Matz számolt be, Matt Pike szólóalbumra szánt témáit fogja majd bemutatni, amiről már most tudjuk, hogy hallani fogunk egy kis érdekességet: Matz bağlamán, egy hagyományos török hangszeren is rögzített sávokat.

Tovább

Tomahawk - Tonic Immobility (Ipecac, 2021)

Sósavba mártott popzene

ipc-235_large.jpgA közismerten italomán Mike Patton valószínüleg nagy rajongója az olasz konyhának is, ugyanakkor gond nélkül elfogyasztja (majd szépen visszaöklendezi ) saját cipőfűzőjét, ha a helyzet úgy kívánja. A Tomahawkban is ezek a szélsőségek adják egymásnak a kilincset, aztán a nagy jövés-menésben végül olyan albumok bírnak születni,  mint a friss Tonic Immobility.

Tovább

Ötezer fős koncertet tartottak Barcelonában

barcelona-love-of-lesbian-concert-2021.jpgKísérleti jelleggel egy különleges koncertet tartottak Barcelonában. A spanyol városban egy ötezer fős koncertet szerveztek (az egészségügyi szervekkel egyeztetve), melyen a Love of Lesbian nevű rockzenekar húzta a talpalávalót. Az eseményen a koncertjegy mellé maszk és COVID-teszt is járt, utóbbinak az eredményét egy alkalmazáson keresztül kapták meg az önként jelentkező koncertlátogatók. A maszk viselése kötelező volt végig a koncert alatt. A buli segítségével egy fontos megfigyelést is el tudtak végezni, mégpedig hogy mennyire lehetséges távolságtartás-mentes közösségi eseményeket tartani.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum