RockStation

Bad Omens - The Death Of Peace Of Mind (Sumerian Records, 2022)

Útkeresés a stílusjegyek tengerén

2022. március 09. - Elisorne

bad_omens_the_death.jpg

Február végén megjelent a virginiai Bad Omens harmadik stúdióalbuma a The Death of Peace of Mind. A zenekar 2015-ös indulása nem volt éppen zökkenőmentesnek mondható, zajlott az élet a banda körül. Lássuk, azonban hogy mennyire sikerült felnőni ezalatt a pár év alatt.

Első hallgatásra egy kellemes kis rocklemezt kaptunk. Bevallom megzavart a metalcore megnevezése a bandának, az album adatlapján szereplő alternative rock, post-hardcore besorolás már inkább fedi a valóságot. Bár igazából ez már-már lényegtelen dolog. Meglehetősen hosszú 53 perces lemezről beszélünk 15 dallal. Amely egy kellemes délutánhoz, utazáshoz tökéletes, viszont igazán felpörgetni és hosszútávon nyomot hagyni nem biztos, hogy fog. 

bad_omens_2021.jpg

Az első dal a Concrete Jungle remek kezdés , a szintetizátor , a hátborzongató hangok és a nyugodt ének a hallgatót megveszi simán kilóra. A szám vége felé bekeményítenek a srácok és itt még azt gondoltam, hogy na egy olyan metalcore, amit én is szeretek. Aztán haladtam tovább az albummal és bár a dalok tetszettek, de igazán a negyedik, címadó dalnál figyeltem fel újra. A THE DEATH OF PEACE OF MIND egy sötét kissé feszült mű amely nem hiába lett az album leghallgatottabb dala. A zenekar itt szerintem kezdi megtalálni önmagát, azt a hangzást és azt a szövegvilágot ahová tartozni akar, de beszéljen helyettem a dal maga.

A Like A Villian ismételten egy "üde" színfolt a hullámzó tengeren. A lágy éneket pillanatokra váltja csupán fel a kemény hang megtörve ezzel a már-már sláger rockos hangzást. Amúgy a zenekart remekül illeszkedik ezekbe "pop"-osabb rock bandákba, amely nem hiba! 

Egyik kedvencem a bad dececisions lett. Szerintem ezt nagyon eltalálták, az énekes Noah Sebastian már-már mintha egy esti borozgatás mellett suttogná neked a dal sorait.

Sötét, baljós hangok majd hirtelen belevetjük magunkat a dobok közé, hogy aztán megtorpanjunk a tiszta énekben. Ez a The Grey. Kissé kitűnik a lemez eddigi hangzásából ez a dal, visszarepít minket az időbe vagy legalábbis azokhoz a zenekarokhoz, ahol ez a pattogós dobhangzás dominál inkább. Viszont felüdülés ez a szintetizátor dalok tengerében. Ugyanis kezdett már kicsit egyhangú lenni. Bár az öröm nem tart sokáig a Who Are You folytatja ezt a tematikát. A Somebody Else pedig úgy siklik tovább mintha nem is külön álló szerzemény lenne.

Vajon az IDWT$ kiragadja a hallgatót ebből a ciklusból? Kissé igen. Itt újra vannak kísérletezések az elektronikus hangzás és a dob keverékével és az ének is határozottabb, nem kellemes altatóhang. 

Egy kis indusztriál? A What Do You Want From Me? által egy könnyen egy '80-as évekbeli diszkóban találja magát az ember vagy egy horror film díszletében. Ez a dal visszaadja a zenekarba vetett hitet, hogy tudnak egyedit alkotni és ez a lemez nem is lett középszerű.

Hirtelen azt hittem öntudatra ébredt a lejátszóm és Kornra tévedt, azonban csak a Artificial Suicid rúgta rám azt a képzeletbeli ajtót, amelyet úgy 20 perccel ezelőtt kellett volna. Na ez egy olyan szám lett amire a rajongók egyből a pit közepén találják magukat. Több ilyet kérünk!

Miracle a lezáró dal. Nyugodt indítással kezdünk... lassan épül fel a dolog, hogy aztán az előző dallal megszerzett lendület megmaradjon. Benne van minden amiből a lemez építkezett és egész magasan zárnak vele a srácok. 

Összességében ez a lemez szerintem egy útkeresés. Nem tudja még a Bad Omens, hogy pontosan mely stílus is az övék és mik azok az elemek amelyekkel kiteljesednek és át tudják adni a rajongóknak a mondanivalójukat. Viszont menni fog, mert ha egy vegyes lemez is ennyire jó, akkor milyen lehet az amikor teljes egészében megtalálják önmagukat? Mindenesetre én kíváncsi lettem hová tart a zenekar és mennyire sikerül magasra jutniuk.

rockstation_3_5.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr4017774728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum