RockStation

COMBICHRIST - MIMI BARKS - KR3LL - május 22-én koncert a Barba Negrában!

2022. április 30. - sunthatneversets

unnamed_57.jpg

Mondanunk sem kell, a COMBICHRIST szinte már hazajár hozzánk, 2010-ben még arra is volt példa, hogy dupláztak (a Rammstein előtt nyitottak az Arénában, majd másnap önálló koncertet adtak az A38-on). A 2019-es One Fire lemez utódján már javában folyik a munka, ennek első előfutáraként tavaly márciusban már megismerkedhettünk a friss Not My Enemy dallal. A “Europe Not My Enemy Tour 2022” turnéval hozzánk is eljönnek, ráaadásul 2022. május 22-én a Barba Negrában nem csak velük bulizhatunk hatalmasat: csatlakozik hozzájuk a doom trap MIMI BARKS és a hazai industrial rock körökben jól ismert Linda Daemon zenekara, a KR3LL.

COMBICHRIST

A norvég Andy LaPlegua alapító-énekes-dalszerző vezette formáció eredetileg az aggrotech / EBM / electro-industrial vonalon vált ismertté az első öt lemezzel. A tavaly “nagykorúvá” vált “Joy Of Gunz” kétségkívül forradalminak számított a sötétebb elektronikus zenék világában, és a következő lemezeken is olyan alapvető, ma már szinte klasszikus dalok születtek. A hangzásban a 2013-as, “No Redemption”, a Devil May Cry videojáték hivatalos soundtrackjeként megjelent anyaggal állt be változás, itt sokak meglepetésére konkrétan egy aggrotech / industrial death metal album született egy alapvetően elektronikus előadótól - bebizonyítva, hogy a két világ mennyire nem áll távol egymástól. Ettől kezdve a vaskos gitárok is állandó kísérői lettek az elektronikus alapoknak a további három nagylemezen.

MIMI BARKS

A MIMI BARKS ének-gitár-dob felállásban játszó triója masszív elektronikával a háta mögött tanítja meg nekünk élőben is, hogy mit értenek a doom trap stílus alatt: a fő hatás a hip-hop, súlyos metal riffekkel kiegészítve; a MIMI BARKS a Meshuggah és a The Prodigy igazi szerelemgyereke, koncertjüket pedig látványos fény show-val kísérik.

KR3LL

Ha valaki úgy érzi, ez a bejelentés kicsit déjà vu, az nem meglepő, hiszen a KR3LL nem először melegíti be a színpadot a Combichrist előtt. Nem véletlen, hiszen industrial rock zenéjük abszolút passzol a főzenekar világához. A KR3LL friss, második nagylemze THUD címmel jelent meg áprilisban, az új dalokban még fogósabb dalok születtek, még erősebb hangzással: ipari zajok, elektronikus dallamok és mocskocs rock n’ roll, pont ahogy Linda Daemon (Drugzone, Black Mamba) énekesnő csapatától megszokhattuk.

További infók a koncertekről ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr617819763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum