RockStation

Újabb infómorzsák érkeztek Kerry King új projektjéről

2022. augusztus 01. - moravsky_vrabec

01_30.jpg

Már több mint két és fél év telt el azóta, hogy a Slayer lejátszotta az utolsó koncertjét. Kerry King, a zenekar legendás gitárosa egy percig sem titkolta, hogy ő még folytatná: amint lehet, új zenekart gründol, és új dalokra is számíthatunk tőle. A covid miatt nem minden alakult a tervek szerint, de most úgy néz ki, végre van valami mozgolódás.

A kopasz legenda persze tisztában van vele, milyen felfokozott várakozás övezi az új projektet, ezért csak szépen, apránként adagolja a hírmorzsákat. Azt már eddig is tudtuk, hogy a zene nem fog eltávolodni a Slayer világától. Kerry mester ehhez ért, ezt szereti, itt nem várható meglepetés - nem is bánjuk. A dobos Paul Bostaph lesz, aki az utóbbi lemezeken és turnékon kalapált, ez már hivatalos. Az énekes is megvan már, de azt még nem árulja el, hogy ki az, noha ő maga célozgatott rá korábban, hogy Phil Anselmo a kiszemeltje. Csak ugye Phil épp most készül felmelegíteni a Pantera-káposztát, szóval erre nem mernénk nagyobb összegben fogadni. 

Ami a dalokat illeti, Kerry már két lemezre valót is megírt, és az első adag 2023-ban lát majd napvilágot. Azt sem tudjuk még, hogy a saját neve alatt, vagy zenekari formában adja ki őket. Egy biztos, a legendás Slayer nevet nem bolygatják, az a történet végleg lezárult. Nikki Blakk rádiós DJ abban a kegyben részesült, hogy meglátogathatta Kerryt és feleségét az otthonukban, és megmutattak neki 8-9 új dalt. Sokat persze nem árulhat el, sem az énekes személyét, sem azt, hogy ezek demók vagy már kész felvételek. De annyit elmondott, hogy a dalok zúzósak, a hangzásuk gyilkos, és minőség tekintetében pariban vannak az "anyazenekarral." Ha abból indulunk ki, hogy a Repentless album már javarészt Kerry szerzeménye, talán nem tévedünk nagyot, ha hasonló zenére számítunk az új bandájától is. 

Egyelőre be kell érnünk ennyivel, de biztosan jön még hír. Bármilyen név alatt jelenjen meg, a jövő év egyik legfontosabb kiadványa lesz. Mi pedig, amint megtudunk valami újat, biztosan beszámolunk róla. 

 (Fotó: Réti Zsolt) 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr5417894561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum