RockStation

Meghalt Jerry Lee Lewis

2022. október 29. - sunthatneversets

jerry_lee_lewis.jpgNyolcvanhét éves korában elhunyt Jerry Lee Lewis az Elvis Presley, Chuck Berry, Little Richard generáció egyik utolsó tagja.

Judith, a hetedik felesége ott volt mellette, amikor eltávozott Desoto megyei otthonában, Mississippiben, Memphistől délre. Az utolsó napjaiban azt mondta neki, hogy várja a túlvilágot, megbékélt vele, nem fél tőle – írta közleményében Zach Farnum, Lewis ügynöke.

A zenész beceneve a "Killer" (Gyilkos) volt, melyet utánozhatatlanul egyedi zongorajátékával érdemelt ki. 1986-ban elsőként került be a clevelandi Rock and Roll Hall of Fame büszkeségei közé, olyan rocklegendák mellett, mint Chuck Berry, James Brown, Ray Charles és Elvis Presley. 2004-ben a Rolling Stone Magazin 24. helyre rangsorolta az énekest a Minden Idők 100 Legnagyobb Művésze listáján. Nyugodjék békében.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr9017965418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum