RockStation

Black Sabbath balett debütál szeptemberben

2023. február 09. - theshattered

0b03_1.jpgEzt is megéltük: balettelőadás készül Birminghamben, az aláfestő zenét pedig Black Sabbath-klasszikusok átformált verziói szolgáltatják majd. A szeptemberben bemutatásra kerülő műnek a címét egyelőre nem tudni, viszont az már biztos, hogy olyan dalok csendülnek majd fel a Tony Award nyertes Christopher Austin, Marko Nyberg és Sun Keting által módosított formában, mint a Paranoid, az Iron Man, a War Pigs, a Black Sabbath, a Solitude, az Orchid, a Laguna Sunrise és a Sabbath Bloody Sabbath. A darabot a Birmingham Royal Ballet igazgatója, Carlos Acosta rendezi.

Carlos Acosta: "A Black Sabbath valószínűleg Birmingham legnagyobb export terméke, a leghíresebb (és leghírhedtebb) kulturális entitás, amit valaha ez a város szült. Így természetesen adta magát az ötlet, hogy létrejöjjön ez a kollaboráció, ami a legtöbb embernek talán a lehető legvalószínűtlenebb párosítás lehet. A zenekar lelkesedése a projekt iránt egy hatalmas támogatás számunkra. Tökéletesen megbíznak bennünk, hogy valami teljesen újat és eredetit alkossunk, ami elég nagy felelősség, de pont ezért vagyunk ennyire izgatottak. A BRB-nél mindenki nagyon várja már, hogy részese lehessen a dolognak és alig várják, hogy az elkövetkező hónapokban megmutassák az előadással kapcsolatos elképzeléseiket. Személyesen magam választottam ki a kreatív csapatot és szoros együttműködésben dolgozok velük, hogy egy igazán látványos előadást hozzunk össze."

Tony Iommi: "Kimondottan várom, hogy mi sül ki ebből az egészből! A Black Sabbath mindig újító zenekar volt, sosem voltunk kiszámíthatók, ennél kiszámíthatatlanabbak pedig sosem voltunk! Sosem gondoltam arra, hogy a Black Sabbath-ot balettel társítsam, de amúgy elég jól hangzik a dolog! Találkoztam Carlosszal néhányszor és a lelkesedése fertőző. Játszottam már együtt néhány táncossal a Nemzetközösségi Játékok nyitóünnepségén és hihetetlen energia van bennük. Boldog vagyok, hogy felszállhatok erre a menetre, találkozunk a túloldalon!"

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Tony Iommi (@tonyiommi) által megosztott bejegyzés

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr2118044524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum