RockStation

Rock Nuggets Vol25. / Protoplanet - 1122 EP (2023)

2023. február 20. - KoaX

protoplanet.jpg

Amennyiben van negyedórád zenehallgatásra és bírod a Kyuss-t akkor feltétlen kattints most erre a cikkre. Az igazi sivatagi stonerrock szerelmeseinek szól ugyanis a Portoplanet bemutatkozó EP-je, ami a 1122 címet viseli. Lesz itt minden, érdemes ráhangolódni!

A trió Ausztráliából, egészen pontosan Melbourne-ből származik. Nem is tudom az idejét, hogy mikor hallottam utoljára ilyen király, hangulatos igazi stonerrockot. A zenekar tökéletesen hozza azt a hangulatot, amit anno Homme és Garcia meg tudtak csinál Bjork és Oliveri kíséretével. A basszus harap, kellően torz, a gitáron ki van csavarva a gain és a fuzz rendesen, a lábdob pedig akkorát üt, hogy a gyomrodban is érzed. Hangzás tekintetében a már istenített Kyuss illetve a második számban jó adag Hendrix-et éreztem. Valahogy a színes borító láttán már előre tudtam, hogy ez a zene jó lesz, és nem kellett csalódnom. A szürke februári napokba olyan színt csalt a zenekar, hogy újra és újra meghallgattam a három számos EP-t. Kíváncsian várom a folytatást!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr2418050952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum