RockStation

Rock Nuggets Vol28. / King Weed - Genesis (2023)

2023. március 03. - KoaX

a2989978496_10.jpg

Amikor egy stoner zenekarnál a weed szót látom a nevében erős kétségeim támadnak mindig, hogy meg kell-e ezt nekem hallgatnom? Biztos, hogy van értelme erre akár tíz percet is szánni? Néha csalódok, néha meglepetés ér. Az tuti, hogy most bemutatom nektek röviden a King Weed  zenekar legújabb albumát.

Hetente kétszer-háromszor azt csinálom, hogy felmegyek az egyik kedvenc YouTube csatornámra és válogatás nélkül megnyitom az új zenéket. Beletekerek kicsit, meghallgatom az éneket, a hangzást és, ha elsőre nem rossz, akkor végig pörgetem az albumot. A King Weed Genesis című albuma INSTRUMENTÁLIS, szóval az ének nem tudta tönkre tenni azt, amit hallok. A francia zenekar albuma meglepően jó. Technikásabb stoner/doom anyag, a megfelelő fuzzos kicsit Kyuss-ra hasonlító hangzással. De mindezt úgy érik el, hogy nem a stoner legenda jut egyből az eszembe a zenéjükről. Nem azt mondom, hogy az év albuma, sőt talán a TOP 10-be sem lesz ott, de az biztos, hogy megfelelő muzsikát nyújtanak ahhoz, hogy az ember pakolásszon otthon, melózzon egy kicsit, vagy csak kikapcsoljon. Nem terheli túl az agyad, nem töröd azon a  fejed, hogy "atyyaaaúristen mennyire zseniális" sokkal inkább egy tényleg kellemes hallgatni való. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr8018061404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum