RockStation

Hosszú kihagyás után visszatért a Winger

Új dal már van, májusban nagylemez is lesz

2023. március 13. - moravsky_vrabec

winger2023.jpg

Újabb hard rock alapbanda tér vissza a körforgásba: kilenc évnyi lemezínség után új anyaggal jelentkezik a Winger. A Proud Desperado című előzetes dal és videó már most elérhető.

Bár a Winger felállása szinte a kezdetek óta állandó, a zenekar pályafutása mégsem mentes a kacskaringóktól. Két hosszabb szünet és több lemezmentes időszak tarkítja a banda karrierjét. De ennek most vége, május 5-én végre megjelenik a hetedik albumuk, a (most kapaszkodj meg:) Seven. A lemezen 12 dal lesz majd, ebből egy igazi meglepetés, bár azt nem részletezték, hogy milyen tekintetben. John Roth, a zenekar egyik gitárosa kicsit bővebben is mesélt a Seven-ről: 

Nagyon aprólékosan jártunk el a felvételek és a produceri munka során, és egy csomó háttérvokál szólamot rögzítettünk. A szövegek tekintetében talán súlyosabb lett az album. Minden Winger lemeznek van egy súlyosabb felhangja, mert a gitárokat mélyre hangoljuk - ettől lesz agresszívabb. De az egyik dalnak van egy kis progresszív éle is. Szerintem az emberek szeretni fogják - remélem, jól fogadják majd. 

Hamarosan megtudjuk, hogyan fogadják a népek a csaknem évtizedes szünet után visszatért zenekart, addig is itt az első fecske, a Proud Desperado című videó képében. Kip Winger és all-star bandája májusban már az Egyesült Királyságban turnézik majd, utána Amerika következik, az öreg kontinens meghódításáról egyelőre nincs szó. A Proud Desperado mindenesetre bíztató, javasoljuk a május 5-i megjelenés naptárba rögzítését. 

wingerseven.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr6818069710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum