RockStation

Elkezdődött a sárdobálás Mick Mars és a Mötley Crüe között

2023. április 07. - moravsky_vrabec

 crue.jpg

Ami azt illeti, nemcsak a sárdobálás, hanem a pereskedés is. Mint oly sokszor, most is a pénz körül zajlik a civakodás, de a felek nem spóroltak a maliciózus nyilatkozatokkal sem.

Tavaly ősszel mi is beszámoltunk arról, hogy Mick Mars, aki a kezdetek óta a Mötley Crüe gitárosa volt, visszavonul az aktív turnézástól, egészségügyi okokra hivatkozva. Mick évek óta küzd egy gyulladásos ízületi betegséggel, ami állandó fájdalommal jár, és a mozgásban is akadályozza. Akkor úgy tűnt, hogy a döntés teljes egyetértésben született, gyorsan bejelentették az utódját is, John 5 személyében. 

Ehhez képest meglepő fordulat, hogy Mick beperelte volt zenésztársait, ugyanis - állítása szerint - egy hirtelen összehívott megbeszélést követően kirúgták a zenekarból, és eltávolították azokból a cégekből, amelyek a banda üzleti ügyeit intézik. A turné utáni profit-részesedését az eredeti 25-ről 5 százalékra csökkentették, és a nyilatkozataikban folyamatosan kétségbe vonják a hangszeres képességeit. Eközben Mick azt állítja, hogy továbbra is képes játszani, csupán a turnézástól vonul vissza, egészségi állapota miatt. Sőt, ő az egyetlen, aki a tavalyi amerikai koncerteken végig élőben játszott, miközben zenésztársai erősen támaszkodtak az előre rögzített felvételekre, magyarán mondva: legalább részben playbackeltek. 

motley_nova_2.jpg

Nikki Sixx ugyanis több interjúban is beszélt arról, hogy Mick kognitív képességei már nem a régiek, sokszor téveszt, sőt, olyan is előfordult, hogy a rossz dalt kezdte el játszani. Mick elismerte, hogy valóban történt ilyen, de ezt a kontroll-füles technikai hibáival indokolta. 

A gépezet persze robog tovább, hamarosan kezdődik a turné európai szakasza, természetesen John 5-val a fedélzeten. A Def Leppard-dal közös haddelhadd május 29-én ér Budapestre, egész pontosan az MVM Dome-ba. Mick pedig továbbra is dolgozik az évek óta halogatott szólólemezén, egyszer talán az is megjelenik. Bár nem szeretjük a rossz híreket, és a bulvárban megmártózást sem, azért ha lesz valami érdemi fejlemény a pörrel kapcsolatban, beszámolunk róla. Addig is, hogy valami pozitívval zárjuk, hallgassuk meg a Crüe egyik legjobb számát, egyenesen a fénykorukból, 1989-ből! 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr1018096634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum