RockStation

RockNuggets Vol49. / Numerical Control Society - Moonshot (2023)

Kontrollált hangcunami

2023. április 20. - KoaX

numerical_1.jpg

Amerika méretéből adódóan is sok lehetőséget rejt. Így előbb utóbb a nagy számok törvénye alapján belebotlunk egy-egy zenekarba, akik szimpatikusak lesznek a számunkra, vagy olyat alkotnak, amit mindenképpen meg kell említeni. A Numerical Control Society is ebbe a kategóriába tartozik, akik most hozták ki legújabb Moonshot elnevezésű EP-jüket

A kvartett-ről annyit érdemes tudni, hogy illinois-i székhellyel rendelkeznek és nem mai csirkék, de ettől függetlenül remek muzsikát játszanak. A négy dal összesen, ami ezen az anyagon található, együttesen majdnem harminc percnyi játékidőt tesz ki. Az instrumentális zene nagyon érdekes megoldásokkal és hangzással van megáldva. Olyan az egész albumnak a soundja, mintha valami nagyon olcsó torzító pedált használnának a gitárosok, de mégis azt érzi az ember, hogy nem rossz a végeredmény. A zene összetett, egyik percben még lebegsz, kényelmesen utazol a következőben pedig már beszippant egy-egy olyan téma, ami akár egy Mayhem lemezen is elférne. Ebből a kontrollált hangcunamiból tevődik össze a a végeredmény, ami az egyenlőségjel után egy izgalmas végeredményt képez. Nem azt mondom, hogy az év felfedezettjei, de a jövőben érdemes lesz figyelni az Ő munkásságukat is!

4kop.png

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr7818102200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum