RockStation

Alice Cooper hamarosan friss albummal és újrakiadásokkal jelentkezik

2023. május 02. - moravsky_vrabec

 alice_cooper_web_1200x630.jpg

A túlzás nélkül élő legendának nevezhető, 75 éves énekes hamarosan elkészülő új nagylemezéről osztott meg néhány részletet, de az is kiderült, hogy két korai Alice-klasszikus újrakiadása is várható idén. Nézzük csak meg részletesebben! 

Először is, "nagyon hamarosan" érkezik a legfrissebb, immár huszonkilencedik Alice album, ami koncepcióját tekintve egészen más lesz, mint elődje. A 2021-es Detroit Stories egyfajta tisztelgés volt a szülővárosa és annak zenei öröksége előtt, sok vendéggel, feldolgozásokkal, régebbi és új dalokkal (bővebben ERRE). Most viszont az volt Alice ötlete, hogy megmutatja, milyen remek zenészek alkotják a turnézenekarát. A kollégák a dalok megírásában is részt vettek, nyilván a főnök úrral közösen. Úgy alakult, hogy a dalok jórésze arról szól, hogy milyen úton lenni, így a lemez munkacíme is Road lett, bár ez még változhat. "Egy remek, gitárközpontú rock and roll album lett, nagyon-nagyon büszke vagyok rá" - mondta Alice, és hozzátette, hogy még idén megjelenik. 

Az új anyag mellett két újrakiadás is napvilágot lát hamarosan: az 1971-es Killer és az egy évvel későbbi School's Out már a maguk idejében platinalemezek lettek, néhány daluk a mai napig a koncertprogram része. A június 9-én megjelenő újrakiadások dupla CD-n, illetve tripla LP-n érkeznek, ritkaságokkal, koncertfelvételekkel gazdagon megbónuszolva. A hangzás új mastert kapott, a dalokhoz pedig a Creem magazin korabeli újságírói írtak kommentárokat. A Killer (Deluxe Edition) és a School's Out (Deluxe Edition) érkezéséig a Be My Lover 1972-es élő felvételével csigázzák a hallgatóságot, amit most mi is megmutatunk. 

És még mindig nincs vége: Alice Cooper egy interjúban azt is elmondta, hogy egy másik új nagylemezen is dolgozik, de erről nem árult el további részleteket. Ha tippelhetek, a 30. jubileumi Coop albumon ismét a régi kollégákkal dolgozik majd, de hamarosan úgyis megtudjuk. Ezt nevezem munkabírásnak! 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr5118113148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum