RockStation

Zaklatási botrányba keveredett a Rammstein énekese

A zenekar egyelőre nem foglalt állást

2023. június 07. - moravsky_vrabec

till_lindemann.png

Jobban szeretünk lemezekről és koncertekről hírt adni, de nem mehetünk el Till Lindemann ügye mellett, ami napok óta foglalkoztatja a közvéleményt. Egyelőre annyit tudunk, hogy több nő szexuális visszaéléssel vádolta meg az énekest.

A német sztárcsapat két hete kezdte meg legújabb európai stadionturnéját, amelynek első állomása Litvániában volt. A koncertet meglátogatta az ír Shelby Lynn is, aki azt állítja, hogy a koncertet követő afterpartyn Lindemann szexelni akart vele, amit ő elutasított, amire az énekes agresszívan reagált. Azt is hozzátette, hogy drogot kevertek az italába, emiatt több óra „kiesett neki” majd másnap hányingerrel ébredt, és több helyen zúzódások voltak rajta. Mindezt képekkel illusztrálva ki is posztolta. A bejegyzés hatására mások is hasonlóról számoltak be, és jelenleg úgy tűnik, Shelby Lynn esete nem egyedi.

Egyelőre csak az egyik oldal álláspontja ismert, így hadd tartsuk fenn a kétkedés jogát, mindenesetre igen meredek vádak merültek fel. Ezek szerint a szexfüggő Till Lindemann számára egy kerítő, bizonyos Alena Makejeva szervezi be a lányokat, akik az úgynevezett nulladik sorból nézhetik a koncertet, majd meghívást kapnak az afterpartyra is. Ott aztán alkoholt és drogokat kapnak, utóbbit akár tudtukon kívül. Az érintett hölgyek vallomásai alapján mindez szervezetten és rendszeresen történt/történik. Az ügyben rendőrségi nyomozás indult.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Rammstein (@rammsteinofficial) által megosztott bejegyzés

A Rammstein két közleményt is kiadott, de nem foglaltak állást a kérdésben, csak arra kérik a közvéleményt, hogy ne ítélkezzenek alaptalanul se a banda, se a többi érintett vonatkozásában. Gyorsan megszüntették a „nulladik sor” intézményét, valamint lemondták a koncertek utáni bulikat. Lindemann deaktiválta az Instagram oldalát, de további fejlemények egyelőre nincsenek. Mivel a csapat éppen turnézik, a legtöbbeket nyilván az érdekli, mi lesz a fennmaradó koncertekkel, de jelen tudásunk szerint megtartják őket, így a július 11-12-re tervezett budapestieket is.

Úgy sejtjük, lesznek még fejlemények az ügyben, ami várhatóan sokáig húzódik majd. Természetesen nem mi fogjuk eldönteni, mi számít erőszaknak, illetve mi illegális és mi nem az, mindenesetre szerencsétlen körülmény, hogy egy zaklatási ügy árnyékolja be egy ilyen kaliberű zenekar turnéját. (Mivel nekünk vannak a legjobb fej olvasóink, ugye nem is kell külön kérnünk, hogy tartózkodjatok a „minek ment oda” illetve a „mégis mire számított” jellegű kommentektől. Ugye? 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3018141410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum