RockStation

Nem csillapodnak a kedélyek Till Lindemann zaklatási ügye körül

Összeszedtük a hét legfontosabb történéseit

2023. június 18. - moravsky_vrabec

rammstein2023.jpg

Az elmúlt hetek legnagyobb rockzenei híre nem egy korszakalkotó új albumról vagy a Slayer újjáalakulásáról szól, hanem a Rammstein énekesének zaklatási botrányáról. Bár a témában szinte naponta jelentek meg új fejlemények, inkább egy összefoglaló cikkben szedtük össze a legfontosabbakat.

Az előzmény röviden annyi, hogy egy ír rajongólány közzétett egy posztot arról, hogy a zenekar litván koncertje és annak afterpartyja után másnap zúzódásokkal és emlékezetkieséssel ébredt. Több hasonló elbeszélés alapján az a feltételezés, hogy ez nem egyedi eset volt, hanem szervezett keretek között castingolták a lányokat Lindemann bunga-bunga bulijaira, ahol nem feltétlenül a kölcsönös beleegyezés alapján történtek az események. Az előzményekről, illetve a botrány kirobbanásáról EBBEN a cikkben olvashatsz többet. 

De mi is történt azóta? Lindemann könyvkiadó partnere kérdés nélkül szerződést bontott vele, de azóta a Rammstein lemezkiadója, a Universal is bejelentette, hogy szünetelteti a zenekar promócióját. Ez persze kicsit nesze-semmi, hiszen a Zeit több mint egy éve jelent meg, nagyon már nincs mit promotálni rajta, de nyilván nekik is mondani kellett valamit. Megkezdődött a nyomozás is, szexuális támadás és droggal kapcsolatos visszaélések ügyében. 

A Rammstein több nyilatkozatot is tett, egyfelől védelmükbe vették az énekest, másfelől azt kérték, hogy az emberek ne ítélkezzenek egyik érintettel kapcsolatban sem, amíg a nyomozás tart. A héten Christoph Schneider dobos külön is kiadott egy nyilatkozatot, ami a közösségi felületein jelent meg, németül. Ebben többek közt az olvasható, hogy a zenekar és a stábjuk tagjait sokkolták a vádak, de úgy vélik, és ő személyesen is, hogy semmi olyan nem történt, ami bűncselekmény lenne. Ő személy szerint nem látott és másoktól sem hallott semmit, ami bűntényre utalna, különösen nem olyat, hogy embereket a tudtukon kívül drogokkal ütöttek volna ki. Külön kiemelte, hogy Till saját bulijai nem keverendők össze a zenekar hivatalos koncert utáni partijaival. Elmondása szerint Till az utóbbi években eltávolodott a többiektől, és inkább a saját buborékjában létezik. A hírhedtté vált bulik az ő sajátjai, a vendégek az ő vendégei, ebben a zenésztársak nem vettek részt. Végül azt kérte, hogy tartózkodjunk a szélsőséges véleményektől, ide értve az áldozathibáztatást, és a zenekar besározását is. A teljes bejegyzést Christoph saját Instagram oldalán (@christophschneider_official) találod. 

Az éppen zajló európai stadionturné közben robog tovább, igaz, a zenekar beszüntette a "nulladik sor" intézményét (ez egyfajta VIP szekció volt csinosabb hölgyrajongóknak), kirúgta a kerítői feladatokkal megbízott, bár magát casting direktornak nevező Alena Makejevát, és kivette a műsorból a Pussy dalt, amit Lindemann egy óriáspéniszen vonagolva szokott előadni. Lemondták az összes koncert utáni bulit, legyen az zenekari, vagy Lindemann privát partija. Azért bízunk benne, hogy a július 11-12-i dupla budapesti koncert rendben lemegy, hiszen a legtöbbünket mégis a zene érdekli leginkább. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr6518148394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum