RockStation

Escape My Shadows - Széttép X Betemet

2023. július 18. - rockstation

escape_promo.jpgMegjelent az Escape My Shadows új dala, a Széttép X Betemet. A július 14-én debütált nótához egy videó is járt, ezt és némi extra infót lentebb találjátok.

Az Escape My Shadows egy 2020-ban alakult fiatal modern metál formáció, akik a megalakulásuktól kezdve saját dalokkal foglalkoznak.

Első nagylemezük a “Minden Szóval” 2022 januári megjelenése után egy évvel, 2023 januárjában debütált a csapat “Emlékezni Rád” című single-je, amellyel bekerültek a Dal 2023 dalválasztó versenyének elődöntőjébe, Magyarország 20 legjobb dala közé.

Legfrissebb megjelenésük, a “Széttép X Betemet”, pedig alig pár napja (07.14.) került bemutatásra, ami egyfajta beharangozása, a zenekar év végére várható kislemezének.


A dal témáját az inspirálta, hogy sajnos manapság egyre többet találkozunk olyan emberekkel, akik ha nem elégedettek a saját életükkel, vagy szimplán rosszindulatúak, más embereket vesznek elő és bántanak. És hol a legegyszerűbb ezt megtenni? Természetesen az interneten, ahol arc nélkül és név nélkül, oda tudnak szúrni bárkinek, “ha nekem nem jó, akkor másnak se legyen” alapon, mert amíg másokkal vannak elfoglalva, addig nem kell a tükörbe nézniük. Régóta foglalkoztatott már ez a téma, de az utóbbi időszakban minket is egyre több ilyen negatív megjegyzés talált meg, úgyhogy most éreztem aktuálisnak, hogy kicsit komolyabban is foglalkozzak ezzel. Így született meg a dalszöveg, majd a videoklip és az egész dal koncepciója. Ritkán írunk pozitív hangvételű dalokat, ez a Széttép X Betemet-re is igaz, de a dal legfontosabb üzenete “Nézz rám, még mindig állok”, arra hívja fel a figyelmet, hogy legyünk erősek, és azokkal az emberekkel foglalkozzunk, akik mellettünk vannak, ne azokkal akik ellenünk. 

linktr.ee/escapemyshadows

A zenekar tagjai:

Monori Dominik - ének, dalszöveg

Pusztai Krisztián - basszusgitár

Lamos Balázs - ritmusgitár

Szottfried Attila - szólógitár

Krekó Zoltán - dob

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr7518169197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum