RockStation

Meghalt Bernie Marsden, a Whitesnake alapító gitárosa

2023. augusztus 26. - moravsky_vrabec

berniemarsden.jpg

Sajnos újabb taggal bővült az égi all-star rockzenekar: Bernie Marsden gitáros 72 éves korában elhunyt. Bernie neve leginkább a Whitesnake kapcsán ismert, de már előtte is aktívan zenélt.

Az első bandáját (Skinny Cat) 17 éves korában alapította, de még a Whitesnake-tagság előtt zenélt a UFO-val és Cozy Powellel is. Majd jött 1978, és David Coverdale-lel, valamint Micky Moody-val közösen megalapították a Whitesnake-et. Bernie alig négy évet töltött a zenekar tagjaként, bár ezalatt 5 nagylemezt, egy EP-t és egy koncertlemezt adtak ki. Később az Alaska, valamint a The Company Of Snakes soraiban is megfordult, emellett szólólemezeket készített, a legutóbbit éppen tavaly. 

A halálhírét a családja közölte, elmondásuk alapján otthonában, a felesége és a lányai körében, békésen távozott. "Bernie sosem vesztette el a zene iránti szenvedélyét, egészen a végsőkig új dalokat írt és rögzített" - áll a család közleményében. Nyugodjon békében, mi pedig emlékezzünk rá legismertebb szerzeményével, a Here I Go Again-nel! 

(Fotó: Facebook) 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr418201141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum