RockStation

Joey Jordison örökösei beperelték a Slipknot zenekart

2023. december 31. - moravsky_vrabec

sk-old.jpg

A téma persze a pénz, de a per eddig megjelent részletei érdekes képet nyújtanak a zenekar viselt dolgairól is.

Joey Jordison dobos a Slipknot egyik alapítója volt még 1995-ben. Ő volt az egyes sorszámú zenész, a csapat első négy albumán hallhatjuk a játékát. Társai 2013-ban váltak meg tőle, máig ellentmondásos módon, bár később kiderült, hogy egy idegrendszeri betegség miatt nem volt képes dobolni. Azóta minden kapcsolat megszakadt a Slipknot és Joey között. Később több más projektben is részt vett, majd 2021-ben, mindössze 46 évesen elhunyt. 

A kapcsolatát sosem rendezte a volt zenésztársakkal, és ez a szomorú ügy a halála után sem zárult le. Az örökösei még júniusban indítottak pert a zenekar ellen (külön is nevesítve Corey Taylor énekest és Shawn Crahan dobost), aminek néhány részlete a napokban került nyilvánosságra. Az örökösök elsősorban azért perelnek, mert szerintük a zenekar anyagi hasznot húz Joey halálából. 

Állításuk szerint legalább 22 olyan tárgy létezik (hangszerek, felszerelés, színpadi ruhák), amik Joey tulajdonát képezik, de a zenekarnál vannak, és ígéretük ellenére nem szolgáltatták vissza számára. Ezzel szemben egy utazó kiállításon szerepelnek, amivel ugye bevételt generálnak a Slipknot számára. 

A másik most bemutatott állítás szerint a zenekar a legutóbbi nagylemezük kapcsán Joey halálát is felhasználta marketing eszközként. A The End, So Far albumot a zenekar Joey emlékének ajánlotta, és Corey több interjúban is elmondta, hogy Joey halála mennyire rányomta a bélyegét a lemezkészítés folyamatára. Az örökösök elmondása szerint nem volt igaz, hogy Joey halála után a zenekar megkereste őket, hogy részvétüket nyilvánítsák. Bár az interjúkban ezt állították, valójában nem vették fel a kapcsolatot Joey rokonaival. Feltételezésük szerint ez egy rosszhiszemű lépés volt, kizárólag abból a célból, hogy Joey rajongóinak figyelmét az új nagylemezre irányítsák, és persze még több pénzt keressenek vele. 

A zenekar persze tagadja a vádakat, és az sem derült ki eddig pontosan, hogy mi (pontosabban: mennyi) az örökösök követelése. Várhatóan a nagydumás Corey is megszólal majd a témában, ha érdemi pluszinformációk derülnek ki, beszámolunk róla. A The End, So Far nagylemezről Gábor kolléga írt kritikát, ERRE találod. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr618291787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum