RockStation

Full Spectrum Dominance - Új dal érkezett a Killing Joke-tól

2023. március 12. - sunthatneversets

killing_joke.jpgKülönálló kislemezdallal jelentkezett a legendás Killing Joke. A dal kiadásnak nem egy új nagylemez az oka, hanem a mai, a londoni Royal Albert Hall-ban tartandó koncertjük. A dalt Tom Dalgety keverte és készült hozzá egy remix is. Mindkettő jól meg is hallgatható alább.

Tovább

Albumsimogató: In Flames - A Sense of Purpose (2008 - Nuclear Blast)

Lángokban áll a világ

in_flames_a_sense.pngHa azt mondom egy nálam idősebbnek, hogy In Flames, akkor egyből jön a Colony és a Clayman páros. Na, meg az, hogy akkor még metal zene ment a tévében is, és amúgy is minden jobb volt! Az In Flames tini koromban egy meghatározó zenekar volt, tele lendülettel, de közben mindvégig megtartották a dallamos erejüket. Noha nem ismertem őket a kezdetektől, azért jó pár kellemes emlék fűz hozzájuk és egy kellemetlen is. Na, de most inkább beszélgessünk a A Sense of Purpose albumról, amivel elkezdődött valami! Vagy éppen befejeződött....

Tovább

Rock Nuggets Vol34. / Kabina - Брехень (2023)

kabina.jpg

Ha finoman fogalmazok akkor is azt kell mondjam, hogy a szomszédos Ukrajnában rohadt szar a helyzet. Igen, ez volt a finom fogalmazás a háborúra. Ettől függetlenül az élet ott sem állt meg teljesen. Vannak zenekarok, akik próbálnak, zenéket írnak és koncerteznek is. A Kabina is közéjük tartozik, akik a bemutatkozó EP-jüket hozták el most nekünk.

Tovább

Hellions - Új dallal jelentkezett a Fit For An Autopsy

Közös kiadvány jön a Thy Art Is Murderrel és a Melevolence-szel

fit_for_an_autopsy_1.jpgHat dalos megosztott mini albummal jelentkezik majd a Fit For An Autopsy, a Thy Art Is Murder és a Malevolence. A kiadvány április 7-én lát majd napvilágot rajta négy saját dallal és két feldolgozással. Alább a Fit For An Autopsy új dalát, a Hellionst tudjuk most megmutatni, de bizonyára hamarosan a másik két versenyző is mutat majd valamit.

Tovább

Hallgasd meg a Meshuggah remasterelt lemezét!

meshuggah_2022_1.PNGFelfrissített, újramaszterelt formában lesz újra elérhető a 2008-as Meshuggah korong, az obZen, annak 15 éves  évfordulója alkalmából. A többek között a szinte mindenki által ismert Bleedet magába foglaló anyag ezen kiadása március 31-től lesz elérhető hivatalosan digitálisan, CD-n és vinylen. Mondjuk hogy hová akartak még tekerni a pusztítás potin, az kérdés, de hogy sikerült-e, az a tovább után kiderül, lévén már meghallgatható az egész.

Tovább

Készülj a Kanaanra, itt az Orbit!

kanaan.jpg

A KANAAN a második kislemezét mutatta most be, hiszen hamarosan érkezik a legújabb stúdió albumuk. Az oslói trió a japán pszichedelikus rockból, a német krautrockból és a kaliforniai sivatagi rockból merít egy hatalmasat, hogy aztán a fejünket kelljen csak rázni. Az Orbit egy egyszerű óda a jó riff imádatához, és egy olyan primitív számhoz, amelyet már régóta szerettünk volna elkészíteni. Ezt nem mi mondjuk, hanem ők!

Tovább

Resurrection II - Itt a Poison Ruin új dala

poisonruin.jpgKét saját kiadású lemez után a Relapse Recordshoz szerződött a philadelphiai punkcsapat, a Poison Ruïn. A Härvest című album április 14-én jelenik meg CD, vinyl, kazetta és digitális formátumokban, elsőként a hangulatosan sötét, már-már szó szerint haláli videót kapott címadó mutatkozott meg, most pedig itt a hasonlóan zseniális Resurrestion II. Az album masterét Arthur Risk készítette. Jó hír, hogy a megjelenés napján újra kiadják a csapat első Self Titled lemezét is.

Tovább

A két kretén megint visszatér a kanapéra

bandbh.png

A Paramount+ bejelentette, hogy április 20-án két új részt vetítenek a legendás Mike Judge által készített sorozatból. Igen, Beavis és Butt-Head újra be headbangelik magukat az életünkbe, hogy röhöghessünk a hétköznapjaikon. Az biztos, hogy Metallica és AC/DC pólóban nem lesz hiány. Ti rámentek majd az új évadra?

Tovább

Periphery V: Djent Is Not A Genre (3DOT Records, 2023)

Jó munkához idő kell!

vdjentisnotagenrecover.jpg

A djent nem egy műfaj. Ez a mém időnként előkerül megfelelő zenei stílusokat megfejtő oldalakon, fórumokon, kommentfalakon. Értelme ezen vitázni nem sok van úgy általában, így tök vicces, hogy az a zenekar, ami a djent alapcsapatának számít, dob be ilyen szöveget, mint az új lemezének címe. A Periphery viszont egy mókás kockákból álló alakulat, akiktől nem áll messze az önirónia sem, plusz a lemezeiket kb. mindenki a sorszámok alapján azonosítja be, simán beleférnek ilyen fricskák. Amúgy sem a borító, vagy a cím határozza meg a belső tartalmat. Ebben pedig a Periphery igencsak erős szokott lenni.

Tovább

Rock Nuggets Vol33. / Bog Monkey - Hollow (2023)

Egy marha nagy tömörség

bogi.jpg

Imádom azokat a borítókat, amiken van mit nézni. Így akadt meg a szemem a Bog Monkey zenekaron is. Hiába... egy jó borító azért még mindig hasznos lehet, ahogy a példa is mutatja. Az amerikai trió lemezét meghallgatva egyértelmű volt, hogy érdemes ezt a magyar olvasóink számára is megmutatni.

Tovább

Wes Borland új szólóalbummal jelentkezett!

wes.jpeg

Mondhatnánk, hogy a semmiből jelentkezett a Limp Bizkit gitárosa egy új szólólemezzel, de ez nem teljesen igaz. Aki követi Wes munkásságát Instagramon az tudhatta már régóta, hogy a gitáros valami új anyaggal fog hamarosan előrukkolni. Igaz nem Big Dumb Face anyagot kaptunk, hanem egy igazi szóló lemezt. Alapjáraton a lemez messze van a Limp Bizkit és más projektek hangzásától, de azért mégis felfedezni benne a Borlandre utaló jeleket. Hallgassátok meg a Mutiny On The Starbarge albumot!

Tovább

A mai előadást a Russian Circles tartja

russian-circles-2022-1.jpg

Noha, a tavaly megjelent Gnosis nem lett az év lemeze nálunk, azért ettől függetlenül a Russian Circles-t nagyon szeretjük továbbra is. A trió most a az Auditree nevű YouTube csatornának adott egy hosszabb interjút és persze a mesélés mellett zenéltek is a srácok. A zenekar összesen három dalt játszott el BetryalConduit és a Gnosis került terítékre.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum