RockStation

Rock Nuggets Vol33. / Bog Monkey - Hollow (2023)

Egy marha nagy tömörség

2023. március 10. - KoaX

bogi.jpg

Imádom azokat a borítókat, amiken van mit nézni. Így akadt meg a szemem a Bog Monkey zenekaron is. Hiába... egy jó borító azért még mindig hasznos lehet, ahogy a példa is mutatja. Az amerikai trió lemezét meghallgatva egyértelmű volt, hogy érdemes ezt a magyar olvasóink számára is megmutatni.

A három srác alapjában véve stoner/sludge elemekkel dolgozik, de olyan remekül keveri a dolgokat, hogy arról beszélni kell. Az alapja a zenéjüknek a Black Tusk hangulat, amit megspékelnék némi Kylesa-s hanghatásokkal, de közben ott van bennük egy marha nagy tömörség, akár csak a Conanben illetve néhol megvillantanak egy kis Red Fang életérzést is.. A mélyre hangolt riffek nem feltétlenül a nyári slágerek lesznek a Petőfi rádióban, de a mi nyakunkat tuti megmozgatják majd többször is. Ezekből az összetevőkből adódik, hogy egy nagyon jól összerakott, egyedi anyagot kapunk. A világot ők sem váltják meg, nem ők lesznek a következő Monolord a debüt Hollow című lemezükkel, de kellemes kikapcsolódás. Pláne imádom, amikor szöveg is van egy-egy tételen. Igen, ez most nem egy instrumentális album! Hallgassátok!

4kop.png

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr7918067542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum