RockStation

Dokumentumfilm készült a The HU zenekarról

2023. március 10. - moravsky_vrabec

the_hu_2022.jpg

Nagyon úgy néz ki, hogy valóban nem csak egyszeri szenzáció lesz a mongol népzenét és torok-éneket a rockkal házasító The HU "jelenség." A nyáron ismét nálunk koncertező nyolctagú csapatról ezúttal egy dokumentumfilm készült.

Kis túlzással szinte minden hétre jut egy hír Mongólia legismertebb zenekaráról. Túl azon, hogy készítettek két nagylemezt, együttműködtek a Metallicával, és egyéb prominens rockzenészek mellett legutóbb William DuVallal, az Alice In Chains énekesével is. Tavaly az UNESCO béke-nagykövetnek választotta őket, sőt, ősszel mi is interjúztunk a srácokkal. (ITT el is olvashatod.) 

Mielőtt rákanyarodnak a következő turnéra, esetleg a harmadik nagylemezre, úgy gondolták (vagy a menedzsereik), hogy a nagyközönség kicsit jobban is megismerhetné a fura hangszereken játszó, fura nevű zenészeket. A Citizens of the World című félórás film három részletben jelenik meg, az első kettő már látható. Mivel nem minden tag beszél angolul, a megértést hangalámondás és/vagy felirat segíti. Ígérjük, ha kijön a harmadik epizód, arról is hírt adunk majd. Addig is itt az első kettő, benne a nem mindennapi figurákkal. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr7018068322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum