RockStation

RockNuggets Vol145. / Fuzz Forward - Parasites (2024)

2024. január 31. - KoaX

a0704158921_10.jpg

Vannak olyan időszakok, amikor egyszerűen nem esik jól valami újat keresni. Ilyenkor is gyűjtögetem az ígéretes zenekarokat, de elrakom egy olyan időszakra, amikor jobban betalál az újdonság ereje. Pár hetes csendes elvonulás után újra megtaláltam magamnak a zenét, így jött szembe a Fuzz Forward is!

Olyan érdekes kimondani egy zenekarra azt, hogy 2018 óta tolják és az már nem is annyira friss formáció. Illetve ekkor jelent meg a spanyol zenekar első anyaga. Nekem olyan, mintha 2018 most lett volna, pedig már hat éve volt…A trió zenéje marha izgalmas. Úgy tudnám le írni, mintha a Floodgate legjobb pillanatait lelassítanánk és megízesítenénk egy adag Corrosion Of Conformity-vel, amihez helyenként hozzáadunk egy kis grunge-os The Smashing Pumpkins-t. Van benne egy hatalmas adag grunge érzés, ez tagadhatatlan, ahogy hallgatja az ember, de a fuzzos, torzított gitárok mégis adnak neki egy másik benyomást. Az ének az egyetlen dolog, amivel hadilábon állok. Néhol nagyon elkapják a hangulatot, és vonz a zene, mint például a She Comes című dalban. Máshol azonban meg azt érzem, hogy egy kicsit túl vállalta magát a zenekar ezen a fronton. Ettől függetlenül ez a negyven perc kellemes időtöltés volt, megérte rá menni és felfedezni magamnak a korábbi anyagaikat is.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr5518314219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum