RockStation

Kadavar, 1000mods és a többiek - Teljes az idei Bear Stone Fesztivál lineup!

2024. március 07. - rockstation

bear_stone_festival_2024_full_lineup_poster_square.jpgVégre teljes a legmenőbb fuzz-stoner-psyh fesztivál linupja! A Bear Stone Fesztivál csapata elmondja, kik is járnak náluk idén.

28 zenekar, 3 színpad, és rengeteg sok meglepetés vár még mindenkit a fesztivál közeledtével, úgyhogy kövessétek őket facebookon. Ha még nincs jegyetek, mindenképp érdemes lecsapni rá mielőbb, benne lesz a parkolás és kemping is. De jöjjön most a lényeg; a további fellépők: 

Kadavar (DE)

Szavakba nem önthető boldogság, hogy ekkora nevet köszönthetünk az idei Bear Stone-on! A 2010-ben alakult hard/psyh-rock trió – Christoph Lindemann, Simon Bouteloup és Christoph Bartelt – a berlini szcénából emelkedett fel, és ötvözik a 70-es évek hard rockját egy jó adag stonerrel és pszichedéliával. Szárnyalásuk egyből a 2012-es debüt albummal kezdődött, majd sorra hozták ki az egyre sikeresebbek. Legfrissebb lemezük megjelenése, a The Isolation Tapes egyben a saját kiadójuk alapítása is Robotor Records néven. Energikus koncertjeik, DIY hozzáállásuk és egyedi produkciós megoldásaik adják azt az autentikus élményt, ami miatt nem akarod kihagyni a koncertjüket!

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCVmSmatRaSUU2LMhecGKiqg

 

1000mods (GR)

Füstös alagsorból előtörve töltenek meg mára arénákat, a 1000mods Görögország legsikeresebb rockzenekara az elmúlt évtizedekben. 2011-es Super Van Vacation c. albumuk forradalmi volt az európai rockszíntéren; a súlyos hangzás és vintage hangulat bebetonozta őket a legfontosabb zenekarok listáján. Későbbi lemezeik, mint a Vultures és a Repeated Exposure To... megmutatta erős zeneszerzési készségüket és kiváló kritikai visszhangot kaptak nemzetközi szinten. 2020-as Youth of Dissent lemezük új magasságokba emelte őket 90-es évekbeli grunge-os ízével.  

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCyTnFnzE2cF8QAxKUP-mCHg

 

Muscle Tribe of Danger and Excellence (HR)

A fura név valójában abszolút nem ismeretlen zenészeket takar a kemény zágrábi színtérről, mondhatni szupergourp, akik nagyon diverz zenei háttérrel találtak egymásra. Két nagy- és egy kislemez után jelent meg új EP-jük Call If You Need Anything Else címmel, három nagyon tüzes dallal, ami abszolút megerősítette a hírnevüket. Frontemberük Domagoj Šimek, aki Magyarországot is többször megjárta már a She Loves Pablo-val. Itt viszont teljesen új szerepben láthatjuk… 

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC0F6Npc_bRnHQTRYUVDeXaQ

 

Them Moose Rush (HR)

A Them Moose Rush-t gyakran kötik a Mars Volta-hoz egyedi énektémáik miatt, de szépen kivágták a saját hangzásukat, amiben Mike Patton-tól a Radiohead-ig érezhetőek hatások, és egy egyedi keveréket kaptak valahol a prog, noise, math, pop és stoner metszetében. A DYI művészet mesterei,ezt jól tükrözik a videóik is, és ezt a kritikusok is nagyra értékelik. A fesztivlálra új lemezükkel, a Zepaxia-val érkeznek majd. 

YouTube: https://www.youtube.com/@ThemMooseRush

 

Blitzpøp (AT)

A Mother’s Cake-et, akik tavaly fel is léptek a Bear Stone-on, bizonyára nem kell bemutatni, és így jó eséllyel karizmatikus frontemberüket, Yves Krismer-t sem. Némileg családi zenekar a Blitzpøp, ami egészen más világba visz, még több erővel és energiával, olyan nyers zenei élményt adnak, élénk filozófiával fűszerezve, ami kiválóan rezonál a minket körülvevő mai világra. Zenéjük intenzitását olyan elődöktől kölcsönzik, mint a Dead Weather vagy a Nirvana, de másolás helyett a saját útjukat járják amin hidd el, legalább egy koncert erejéig el akarod kísérni őket. 

YouTube: https://www.youtube.com/@blitzpp9487

 

### (HR)

### (kiejtése: egy random tárgy háromszori megkopogtatása) instrumentális gitár-noise pulzáló fényekkel kísérve. A Balkán-régió undergroundjában már nagy hírnévre tettek szert, megjártak jó néhány nemzetközi showcase fesztivált is, és játszottak már elhagyott acélgyárban, háztetőkön, nyilvános vécékben és építettek fel ideiglenes stúdiót elhagyott régi moziban. Kemény évtized van a hátuk mögött, és ha még nem ismered őket, hát itt az ideje. 

YouTube:https://www.youtube.com/playlist?list=OLAK5uy_kpUMDBYnHCWQO4nbiElq7HyXhn_TVMcP0

 

Zolle (IT)

Ez az olasz duó kiváló példája annak, hogy a pizza és paszta mellett az olaszok a gitárzenében is igen erősek tudnak lenni. Nyers, intenzív hangzás, ami a lét esszenciáját viszhangozza. Új lemezük, Macello, az emberi létezés komplexitását kutatja a maga mbivalenciájával. 

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCvlaRWzvT5cd1144iCw5EsA

 

Kayleth (IT)

A 2005-ben indult, szintén olasz Kayleth a stoner-desert vonalon utazik szép ráérősen, inspirációjuk a Kyuss, a Monster Magnet, a 37005, de ahogy Space Muffin c. lemezük címe is sejteti, várható egy kis űrutazás is. Új lemezüket most tavaszra ígérik, remélhetőleg  a fesztiválon kapunk belőle egy alapos kóstolót. 

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCSWf8oFlIQXKkxIWIBY_G0w

 

Stonetree (AT)

A riff-központű heavy rock Stonetree kirobbanó hangszeres zenéjét, dinamikus énektémáit 2016 óta tökéletesítgeti több megjelent albumán át. Az alter-rock, grung, stoner, prog szerelmeseinek igaz csemege. 

YouTube :https://www.youtube.com/channel/UCtuQjdPW27FTiUdvAv0n2yw

 

Entropist (HR)

A rijekai instrumentális doom trió sújtó zenéjében kellemes space, psych és post-stoner felhangok vannak harmonikusan beolvasztva. Visszafogottságuk és jellemzően robosztus sound-juk élőben egy totálisan kihagyhatatlan élménnyé teszi a koncertjeiket. 

YouTube: https://www.youtube.com/@entropist7925

 

AcidSitter (PL)

Az AcidSitter lengyel barátaink zsizsgő társulása japán barátainkkal Krakkóban, akikkel együtt fejest ugorhatunk a pszichedelikus, a rock’n’roll és a punk kellemesen mély, vegyesvizű medencéjébe. A srácok turnéztak korábban pl. a King Buffalo-val, a fesztiválra pedig Make Acid Great Again c. lemezüket hozzák, ami egy vidám utazás álombéli birodalmakon át, beleszőve a tömör rock és fuzz. 

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCsz4Cyr5_xk2UimfEdZik_A


Misery Crown (BiH)

A Misery Crown a bosznia-hercegovinai Bihać-ban bukkant felszínre 2012-ben, a festői Una folyó partján. Southern/sludge/stoner világukat többek között a Down és a Crowbar inspirálta, és albumról albumra csiszolgatták. A zenekar maga tisztegés a zsáner-gyökerek előtt, és először lépnek horvát színpadra. 

YouTube: https://www.youtube.com/c/MiseryCrown

 

Van Manakin (AT)

A Van Manakin duó 2020-ban állt össze Bécsben, de jóval több év van már a zenei hátuk mögött. Katartikus muzsika, post-rock, stoner, prog-rock vonalon egy csipet metállal és funky-val fűszerezve, amit a panamai paradicsommadár szépsége és mozgása ihletett.

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCKFAg1LStab5S9sx1sgexjQ

 

Azutmaga (HU)

Végül, de egyáltalán nem utolsó sorban hazai pályáról érkezik az Azutmaga. A friss stoner-duót Veréb Patrik és Várszegi Martin alkotja, és egy olyan improvizatív hangutazást kínálnak, át sziklákon és törzsi rítusokon, amit jó eséllyel nem felejtesz majd egykönnyen. Zenéjük meditatív mészárlás, ami vegyíti a psych, a stoner elemeit nyers energiával. 

YouTube: https://www.youtube.com/@azutmaga2309

 

A végére egy kis közérdekű: a horvát busztársaságok még nem frissítették a honlapjukat így a nyári menetrend még nem érhető el, úgy tűnik, mintha nem járnának buszok. Ha busszal tervezel jönni, ne ijedj meg, lesz busz. Ha segítségre van szükséged ezügyben, a fesztivál honlapján tájékozódhatsz, illetve a szervezők is szívesen segítenek emailen keresztül. 

Ha esetleg bemelegítenél a fesztiválra, június 7-én Zágrábban a legendás Klub Močvara-ban megteheted a Bear Stone Warmup-on, ahol fellép az osztrák Mother’s Cake és a magyar Woodstock Barbie is. 

 

Jegyek: https://eventix.shop/8aexuece

Bear Stone Festival web: https://bearstonefestival.com/

2023-as fotók: https://bearstonefestival.com/gallery/

Bear Stone Promotions: https://bearstonefestival.com/events/ 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr6618347587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum