RockStation

Impostor Syndrome – pörgős nyári single és friss hírek a Crashlandertől

2024. július 16. - rockstation

crashlanderimpostor.jpgA 2023-as „Last One Out Turns Off The Light” c. EP után a Crashlander egy friss dallal erősíti 2024 nyarát és saját felhozatalát. Az „Impostor Syndrome” egy 2010-ben készült homedemóból indult, ami most a legutóbbi kiadványt követő első tétel a készülődő friss anyagok sorában.

A dalszerkezet nem a szokásos kompozíció; a punk-rock stílust post-hardcore felé terelő verzék és a döngölős középrész teszi teljessé. A dalban a Woolly Mammoth fuzz hangzás is felbukkan, amely NAM technológiával (mesterséges intelligencia alapú modellezés) szólal meg. A stúdióprojektként működő Crashlander eddig talán legösszetettebb munkáját igényelte a mix.A dalhoz készült egy feliratos AMV (anime music video) is. Az Ace Attorney videojátékból készült anime képi anyagának minimális köze van csak a mondanivalóhoz, viszont ehhez a dalhoz valahogy mindig a sorozat főszereplőjét, Phoenix Wrightot kötötte a banda vizuálisan.

A borítón továbbra is megidézik a Deadlander nevű figurát – egy véletlen egybeesésnek köszönhetően. Beeple (Mike Winkelmann) egyik napi művére gerjedt rá a csapat az Everydays ciklusából. Mike személyesen hagyta jóvá, hogy használják a képet a zene mellé, ráadásul a kép illeszkedik is a témához.

A Crashlander „Impostor Syndrome” című single nótája 2024. július 8-től elérhető a klasszikus streaming felületeken, a Youtube csatornán megtekinthető az AMV.

Linktree (Spoty és a többiek): https://linktr.ee/crashlander

Impostor Syndrome szöveges videó:

TOVÁBBI HÍREK: A 2023-as EP egyik központi dala (Focus) a videojátékos közegben is futott egy kört. A Super Hexagon árkád játék 10-ik évfordulójára, chiptune zenéből poszt-hardcore feldolgozást készített a banda az ír producer, Chipzel dalából. A patinás, 1999-ben indult OverClocked ReMix (OCReMix.org) dalbeküldési versenyében első körön túljuttatta a zsűri a feldolgozást, és hosszas, majd’ 1 éves bírálati körök után 2024. június 6-án az oldalon is debütált a dal. Az OCR történetének első, vokálokkal rendelkező poszt-hardcore/punk-rock feldolgozása lett a nóta. Az oldal szerkesztői nagyon pozitív fogadtatásban részesítették a pályaművet. A zenekar pedig büszke arra, hogy a hardcore gaming, azaz a videojátékok zenei világa és a képviselt zsáner határterülete ilyen jól működött.

OCRemix: https://ocremix.org/remix/OCR04686
OCRemix klip: https://www.youtube.com/watch?v=hR_ES_yBmfY
2023-as EP: https://tr.ee/_1mlX9ybs3 (linktree hivatkozás)

GENERÁL:

Bandcamp: crashlander.bandcamp.com

Youtube csatorna: www.youtube.com/crashlandermusic

Facebook oldal: www.facebook.com/crashlandermusic Jelenleg hekkerek kezében. (GRRR!)

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr6518447203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum