RockStation

Falak - Új Bipølaris dal jöhet?

2024. szeptember 13. - KoaX

falak_index_01.jpg

Éppen, hogy csak egy év telt el a tavaly nyári Barázdák EP óta, és a Bipølaris máris egy új anyaggal készül a rajongóinak. A győriek következő kiadványa szintén egy EP lesz, amiről már a Falak című dalt meg is lehet hallgatni, illetve tekinteni a hozzátartozó klippel. A dal különlegessége, hogy a Watch My Dying soraiból ismert Veres Gábor is közreműködik benne. Na nézzük együtt, hogy mit bírnak ki azok a falak!

Még 2022-ben, amikor a régi Dürert elkezdték lebontani beakadt egy kép a fejembe, amit a Telexen láttam, a képpel kapcsolatban pedig egy érzés.

Ez az érzés inkább a haraggal kevert gyűlölet és megvetés volt, hogy ebben az országban bármit megtehetnek velünk… ez volt az egész iromány epicentruma ez képezi a dal utolsó pár sorát.

2023-ban egy bősárkányi reunionból hajnalban hazafelé született a fejemben a kántálás, mikor el és külföldre költözött barátokkal találkoztam és azon gondolkodtam, hogy milyen jó lenne, ha nem menekülne el mindenki, a jobb élet reményében.

Aztán az elmúlt évek egy kicsit szélesítették az antipátia spektrumát:

A folyamatos hazugságok a munkáltatóktól, a COVID alatt a munkaviszonyom megszűntetése, az élelmiszer árak és az üzemanyag árak, a hitel áradat miatt egyre romló életszínvonal tulajdonképpen szolgasorsba taszítja az itthon élő embertársaimat és a legszörnyűbb az, hogy semmi sem elég. Lerothad az egészségügy, tönkreteszik az oktatást és azzal együtt a gyermekeink jövőjét.

Kénytelen vagyok kiemelni, hogy ez nem kifejezetten párt specifikus. Sokkal inkább haragszok az önkéntesen vállalt vakságra és arra, ahogy ehhez rengeteg Magyar polgártársunk örömmel asszisztál mert hallgatni és bólogatni baromi kényelmes.

Menetelünk a hétköznapok egyre sivárabb, szegényebb útvesztőjében, ellehetlenítve, betegen, amíg egyszer már csak lábunk sem lesz. Ott állunk majd romjainkban szegregálva, kibelezve, mint a régi Dürer.

Ez egy olyan magunkra szórt átok, amit ha hagyunk kiteljesedni a fiatalok fogják a legjobban megszívni. Mi ez , ha nem a saját karmánk apátiával végzett transzplantációja a jövő generációjára?

Ahogyan ez a sor megszületett, azonnal tudtam, hogy kinek a légcsöven kitódulva lenne a legvelőtrázóbb. Ezúton is hatalmas köszönet Veres Gábornak a Watch My Dyingból!

Pergessétek az Egyeneskerülőt!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr1818490029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum