RockStation

Zajszint #11 - Milyen zenét hallgatnak a sorozatgyilkosok?

2024. szeptember 18. - magnetic star

zajszint_05_1.png

Legújabb adásunkban azzal foglalkozunk, milyen zenét hallgattak a világtörténelem legismertebb, leghírhedtebb sorozatgyilkosai, illetve voltak-e hatással tetteikre a kedvenc előadóik. Az adás a Büntetés-végrehajtási Szervezet hivatalos jóváhagyásával és szakmai segítségével jelenik meg.

Az ötlet hallgatói javaslatra született. Míg a nyugati tömegkultúra sokat foglalkozik a sorozatgyilkosokkal, személyiségüket ebből a megközelítésből tudomásunk szerint eddig még nem kutatták. A téma részletes kitárgyalása előtt azonban röviden áttekintjük a sorozatgyilkos-jelenség, illetve a “sorozatgyilkos” definíció tudományos feldolgozásának történetét, és megpróbáljuk tisztázni:

  • pontosan kiket nevezünk sorozatgyilkosoknak?
  • hogyan, mi alapján csoportosíthatók?
  • mi a motivációjuk és a céljuk?
  • minek a hatására válhatnak gyilkossá?
  • lehet-e általános képet adni a személyiségükről?
  • mi határozhatja meg ízlésüket, zenehallgatási szokásaikat?

Mivel a téma rendkívül komoly, szerettünk volna hitelesen utánajárni. A Büntetés-végrehajtási Szervezet egyik szakértője, Jakulyákné dr. Csende Zsuzsanna kezdettől fogva készségesen, lelkesen segítségünkre volt. Az epizód közzététele előtt a BV Igazgatósága meghallgatta a felvételünket, és végtelen nyitottságukkal, támogatásukkal hozzájárultak a megjelenéshez. 

A műsor meghallgatható alább, valamint az Apple Podcasts felületén. 18 éven felülieknek javasoljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr2418493840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum