RockStation

Slipknot albumok rangsorolva (VIDEÓ)

2024. március 10. - theshattered

slipknot_2022_promo.pngÚgy gondoltam, most egy régóta halasztott adósságomat törlesztem, megcsinálom a Slipknot albumokról szóló RANKsorolómat. A zenekar, habár már régóta a legnagyobb metal zenekarok között figyel, azért elég hullámzó színvonalú lemezeket produkált, ezeket próbálom kicsit sorba szedni.

Tovább

Visszatér Marilyn Manson!

marilyn-manson-performs-during-the-smashing-pumpkins-and-marilyn-manson-the-end-times-tour.jpg

A shockrock egykori legendája négy év kihagyás után újra visszatér a színpadra! Utoljára 2020 január negyedikén állt színpadon az öreg, Brian. Mint tudjuk Manson jó ideje visszavonultan él, hiszen eléggé komoly botrányokba keveredett, amikről később megállapította a bíróság, hogy nem koholt vádak. Az énekes egyelőre még csak az USA-ban turnézik a Five Finger Death Punch társaságában, de ki tudja? Talán készül egy új lemez? Jöhet esetleg egy Európa turné is az ősz folyamán?

Tovább

Megjelent az Anxiety Collapse thrash metal tribute lemeze

anxietycollapsechainsleather.jpgMegjelent az Anxiety Collapse - Chains, Leather, Denim Vest, Training Shoes thrash metal tribute lemeze. Ingyen letölthető, borítóval jó minőségben (link lentebb), de alább beágyazva is megtaláljátok az anyagot. Az album különlegességét az adja hogy minden dalban vendégek szerepelnek, segítve ezzel az underground mozgalmat, hátha ennek a lemez hatására, lesznek olyanok akik rá keresnek a szereplőkre,zenekaraikra! Jó zene hallgatást!

Tovább

Új dalt mutatott a Children Of Bodom, Nightwish és Finntroll tagokból álló Crownshift

crownshift.jpgMondhatni igazi szupergroup formálódott a messzi északon, már ha egyáltalán van még értelme manapság ennek a szónak. A Daniel Freyberg (ex-Children Of Bodom), Jukka Koskinen (Nightwish, Wintersun), Heikki Saari (Finntroll) és Tommy Tuovinen (MyGrain) által alkotott zenekar május 10-én adja majd ki a bemutatkozó albumát, melyről másodikként az A World Beyond Reach került ki a nagyközönség elé.

Tovább

Friss nagylemezre készül a Like Moths To Flames, itt a Kintsugi című dal

like-moths-to-flames-2024-2.jpgKintsugi címmel megjelent a Like Moths To Flames új dala. Az amerikai metalcore brigád a nótát a május 10-én megjelenő The Cycles Of Trying To Cope című albumról emelte ki, a muzsika és a videója lentebb található meg. A nóta már a harmadik kislemezdal a leendő albumról, az előzőek az Angels Weep és a Paradigm Trigger voltak.

Tovább

Deströyer 666 - Terror Abraxas – kazetta újrakiadás (Messe Noire Productions, 2023)

Fémharcosok

c52a8e64-7025-42cb-8bcf-5a70c2f5fb92.jpgAz ausztrál black/thrasherek diszkográfiáját kevésbé ismerő hallgatók lelkesedését gyorsan le kell hűtenem, ugyanis a Terror Abraxas nem a tavalyelőtti, amúgy kiváló Never Surrender folytatása, hanem egy eredendően 2003-as keltezésű kislemez. A frontember K.K. Warslut és mindenkori társai - jelen esetben Shrapnel gitáros és Mersus ütős - a jóízlés határain belül és azon túl (lásd pl. az …of Wolves, Women & War kislemezük borítóképét) ebben a megújulásra képtelen, mélyen a ’80-as évek közepén gyökerező irányzatban mindig minőségi felvételekkel jelentkeztek.

Tovább

“Ez tuti valahol előre meg volt írva…” - Új dallal jelentkezett a Felleng

felleng_2.jpgVannak azok a pillanatok, amikor az ember belegondol, hogy vagy az élet furcsa fintora már-már hihetetlenül elcsépelt, véletlenszerű történéseit éljük meg, vagy egy általunk nem ismert forgatókönyv előre megírt menete szerint haladunk. Na de ha ez előre meg van írva, ki és miért így komponálta meg? Ebből a gondolatból indult el Szücsi fejében a dal a filmes utalásokkal, az életben történő kötelező improvizálással, és a néha már tragikomédiába fulladó eseményekkel, Bálint pedig a saját (mostmár nem aktuális, mert a pontozás alapból szubjektív) IMDB pontszám-mércéjével belefejelt.

Tovább

Malokarpatan - Vertumnus Caesar – kazetta ajánló (Messe Noire Productions, 2024)

Sokszínű zenei univerzum

c7b57c70-9cfc-4666-8522-e5e836b4d227.jpg

Erről a lemezről - októberi megjelenés lévén - még tavaly kellett volna megemlékezni. Mivel nálam időszakosan manapság is előkerül, és a maga mezőnyében egy kétségtelenül figyelemre érdemes kiadványról van szó, néhány hónap csúszás mit sem számít - elvégre az undergroundról van szó. Apropóként pedig itt van a friss, szemet gyönyörködtető kazetta-változat, mely fokozza az élményt.

Tovább

Anti-Droid címmel új dalt adott ki Burton C. Bell

burton-bell.png

Nyilván a Fear Factory ex-énekesét Burton C. Bell-t sokaknak nem kell bemutatni, de szólóban azért eddig sok mindent nem hallhattunk tőle. Ami késik azonban nem múlik, hiszen itt egy új single, videóval kísérve, ami az Anti-Droid címet viseli és természetesen industrial muzsika, még ha nem is a tekerős fajtából. Lemezről egyelőre nincs hír, de nem nagyon lepődnénk meg, ha hamarosan lenne.

Tovább

Meshuggah, Avatar, The Halo Effect, Mantar, Aether Realm @ Barba Negra, 2024. március 7.

Svéd(nyak)csavar nem kis extrával

432130519_811237617707504_3934172183992328888_n.jpgAz amúgy is igen erős idei koncertszezonban számomra világítótoronyként emelkedett ki a Meshuggah újbóli magyarországi eljövetele. Főleg, mert két turnét egybe mosva sikerült megvalosítani ezt a bált, így az egyébkénti, szintén igen várós The Halo Effect mellé az Avatar is becsúszott (háromból három ász), de a kissátoros bemelegítés sem volt kutya, onnan sem távoztam üres fejjel. Sőt!

Tovább

Érkezik a Voivod-dokumentumfilm

voivod-2021-scaled.jpg

Kickstarter kampánnyal, összekalapozta a pénzt a kanadai Voivod, hogy megvalósíthassa azt a dokumentumfilm elképzelését önmagáról, amit később a mozikban is vetíthetnek majd. Nos a srácok befejezték a forgatást, az utómunkát és amennyiben minden jól alakul a nyáron már a világ különböző pontjain vetíteni is fogják a zenekar több, mint negyven évét bemutató dokumentumfilmet.

Tovább

Mark Morton életrajz a láthatáron

0lamboggod2022_05_eredmeny.jpg

A Lamb Of God gitárosának, Mark Mortonnak Desolation: A Heavy Metal Memoir címmel a nyáron jelenik meg életrajzi könyve, igaz egyelőre csak angolul. A Mark életét feldolgozó könyv bemutatja nekünk, hogyan küzdött a függőségeivel, mi vezetett az önpusztításhoz, hogy dolgozta fel, alig két napos gyermeke elvesztését és, hogy viszonyult a sikerekhez. Magyar kiadásról egyelőre még nincsen szó, de érdemes Dudich Ákos urat keresni az ügy érdekében, hátha....

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum