RockStation

Itt az új kultik banda a SLOWER!

2023. február 06. - KoaX

slower-20230205120319.pngAdva van négy kultikus stoner/doom bandából egy-egy tag. Pontosabban Esben Willems dobos a Monolordból, Amy Barrysmith (Year Of The Cobra), és Laura Pleasants (Kylesa), mint énekesek, Peder Bergstrand a Lowrider zenekarból, mint basszusgitáros és Bob Balch a Fu Manchu-ból, mint gitáros. Miután összeállít a baráti társaság, kitalálták, hogy létrehozzák a SLOWER nevű bandát, ami igazából egy Slayer tribute csak az imadott dalokat sokkal lassabban és mélyebbre hangolva adják elő. Slayer fanok, mit gondoltok? Tovább gomb használata után bele is lehet fülelni, hogy mit alkotnak.

Tovább

Elkészült az új Carnifex album anyaga, hamarosan stúdiózni fognak

carnifex_photo_by_jim_louvau.jpgLényegében elkészült a következő Carnifex nagylemez anyaga. A deathcore brigád február 15-én kezdi majd meg a felvételeket, melyek a tervek szerint öt hétig tartanak majd. A lenti bejegyzés szerint a lemez címe már megvan, a szövegek fele kész, ráadásul újra élő dobokra és epikus témákra is lehet majd számítani. Várjuk?

Tovább

Ozzy tarolt a Grammy gálán

ozzyosbourne_2022_credit_rosshalfin.jpgKét, rockzenei szempontból nagyon is releváns Grammy-díjat  vihetett haza Ozzy Osbourne a nemrég lezajlott díjátadó ünnepségről. A Lejobb Metal Előadás a Degradation Rules című dala lett ó, míg az Év Rock Albuma a Patient Number 9 című nagylemez. A másik két rockzenei kategóriát Brandi Carlile nyerte. Életműdíjat kapott a Nirvana és Nancy Wilson is. /Fotó. Ross Halfin/

Tovább

Albumsimogató: Linkin Park - Meteora (Warner Bros./Machine Shop, 2003)

A Nu-Metal vége?

meteora_wp_by_neographixx.jpg

Emlékszem, a középiskolában három nagy csoport volt, illetve lehet, hogy a korosztályomban volt három nagy csoport. Volt aki a System Of A Downért rajongott, mások a Limp Bizkitet istenítették megint mások pedig a Linkin Parkért voltak oda. Én mindig is Wes Borland mellett raktam le a voksomat, de tudtam azt is, hogy a Linkin Park különleges! Idén húsz éves a zenekar második albuma, beszélgessünk róla.

Tovább

Újra a keményebb zenék felé kacsintgat Jason Newsted

thechophouseband22.jpgMiután rögzítette az általa életre hívott Chophouse Band első nagylemezét (ők láthatók a fenti képen), valami keményebbet is szívesen összerakna Jason Newsted. A veterán zenész már keresi a leendő társakat a projekthez, úgyhogy elképzelhető, hogy mondjuk egy éven belül valami keményebbet is szállít majd az öreg.

Tovább

Unbridled Fury - Csókoltat a Dying Fetus!

unnamed_13.jpgFinom, friss, nem kevésbé szaftos büntivel támad a Dying Fetus. A videóval kísért, egyelőre önálló kislemezdalként bemutatott Unbridled Fury egy valamikor megjelenő nagylemez része lesz majd, viszont annak a bejelentéséig, nem beszélve a megjelenéséről jó eséllyel van még idő. Egyelőre elégedjünk meg azzal, ami van! Íme!

Tovább

Nézd meg a Korn új koncertanyagának videóját!

korn_church.PNGPénteken megjelent a legújabb Korn kiadvány, a Requiem Mass. A tavalyi albumuk, a Budapesten is bemutatott Requiem megjelenése előtt adott félig akusztikus, félig újdalos-hangos koncertjének második felét tartalmazó ötszámos kiadvány képanyaga a megjelenéssel egyidőben szabadon nézhető lett, a fizikai formátumok rajongói a kiadványt CD-n és vinylen szerethetik be.

Tovább

Accept, The Iron Maidens @ Budapest, Barba Negra Red Stage, 2023.01.29.

Drágább, mint az életed

0accept2023_23_eredmeny.jpgAz elmúlt év viszontagságos újratervezési időszaka után a kalóztanya véglegesen áttelepült a budai oldalról, és a csepeli szigetcsúcsban ért révbe. A programkínálatra tavaly ősztől kezdve sem lehetett panasz, februártól már a kisterem is itt dübörög, és bár az infrastruktúra még nem érte utol magát teljesen, 2023 folyamán biztosan ki fog kupálódni a hely. Picit tartsunk még ki!

Tovább

Új koncertdal jött a Villagers of Ioannina Citytől

villagersofioannitacity2023.jpgElső koncertlemezére készül a görög stoner rock zenekar, a Villagers of Ioannina City. A csapat a Through Space and Time (Alive in Athens 2020) címre keresztelt, egyébként a YouTube csatornájukon már egy éve nézhető anyagról a Dance Of Nightot mutatta meg a nagyközönségnek, a fizikai példányok egy hónap múlva, egész pontosan március 3-től lesznek elérhetők.

Tovább

Szétrobbant a Thundermother tagsága

thundermother2022.pngFilippa Nassil kivételével mindenki lelépett a Thundermotherből. Az egész dominó effektus ott kezdődött, amikor a gitáros ki akarta rakni az énekesnőt, Guernica Mancinit a csapat soraiból, melynek következtében (és azért, mert nekik nem igazán volt beleszólásuk a zenekari változásokba) a többiek is elköszöntek. A három kilépett hölgy egy új, közös zenekarban folytatja majd, erről a lentebb látható posztban számoltak be. Hogy ez milyen formában valósul majd meg, azt egyelőre még nem tudni, ahogy azt sem, hogy kik lesznek a Thundermother új tagjai. Idővel minden kiderül!

Tovább

Van a szövegek között kellő önreflexió

A Devoid frontemberével, Waldmann Szilárddal beszélgettünk

dev_3.jpg

A Devoid zenekar háza táján tavaly év végén rendesen felkavarodott a por, hiszen új EP-vel jelentkeztek a győri metalarcok. Waldmann Szilárd, a zenekar frontembere mesélt nekünk az új albumról, végbélkúpról, gyurmaevő versenyről, Son Gokuról és arról, hogyan búcsúztatták a 2022-es évet.

Tovább

Koncertanyag érkezik Joe Bonamassától

joe_bo91.jpgFilmre vette a 2021-ben megjelent nagylemeze, a Time Clocks bemutató turnéjának egyik állomását Joe Bonamassa és hogy, hogy nem, azt többféle formátumban is elérhetővé teszi majd a nagyközönség számára. A CD/DVD, CD/Blu-ray, vinyl és digitális kiadásban megjelenő Tales Of Time anyaga a neves koncerthelyszínen, a Red Rocks Amphitheatre-ben lett felvéve 2022 augusztusában, alább a borítót és a dallistát, valamint az elsőként bemutatott The Loyal Kindot találjátok. Megjelenés: április 14.

Tovább

Egy teljes nagylemezt szentel Ronnie James Dionak Paul Gilbert

paulgilbert_march2021_img_6016_jasonquigley.jpgTucatnyi feldolgozással tiszteleg a 2010-ben elhunyt heavy metal legenda, Ronnie James Dio előtt a nem kevésbé neves gitáros, Paul Gilbert. A Mr. Big soraiból ismert zenész nemes egyszerűséggel a The Dio Album címet adta az április 7-én megjelenő anyagnak, melyről elsőként az örök klasszikus, bátran metaltörténeti alapműnek mondható Holy Divert mutatta meg.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum