RockStation

A U2 debütáló albuma is restaurálás alá kerül

2008. február 13. - SAABI

Úgy látszik, Bonóékat (vagy a kiadójukat) elkapta az újramasterelés-láz. Ez nem feltétlenül baj, a studiótechnika 20-25 év alatt sokat fejlődött, a hangmérnökök a nemrég újrakiadott Joshua Tree lemezen is kiváló munkát végeztek. Ezek a régi húsz-huszönöt éves lemezek tényleg friss, modern hangzást kapnak az újramasterelés által. Azon lehet vitatkozni, hogy ez mennyire minősül a rajongói pénztárcák lehúzásának. Amellett, hogy egy ilyen újrakiadás nyilvánvalóan inkább üzleti döntés, mint művészi, én úgy érzem, azért kapunk némi pluszt a mégegyszer kifizetett pénzért.
Egy nemrég napvilágot látott hír szerint most a csapat első hivatalos nagylemeze, a Boy kerül sorra egy bónusz CD-vel megspékelve természetesen, aminek a tartalmáról egyelőre semmilyen infónk nincs. A Boy újrakiadásának tervezett dátuma: 2008. május 20.

Miközben a szakemberek a régi lemezek hangzásának feljavításán fáradoznak, Bonoék készítik a következő nagylemezt, amelynek megjelenése idén őszre várható. Az előzetes nyilatkozatok szerint megint valami radikális hangzásbeli újítást találtak ki - Bono egy nyilatkozatában a "trance" és "metal" kifejezések szerepeltek egymás mellett. Most mindenki képzelje el, amit akar, oszt majd ősszel meglátjuk (meghalljuk)...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr12337333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum