RockStation

2008 a Metallica éve lesz? (Metallica - Rock Am Ring 2008)

2008. június 08. - SAABI
(Rég hallottunk már a Metallicáról, gondoltam eleresztek néhány gondolatot velük kapcsolatban.) :o)

Igen, könnyen meglehet, hogy 2008 a Metallica éve lesz. A várhatóan szeptemberben megjelenő új lemez kapcsán akkora a felhajtás körülöttük, hogy gyakorlatilag ez az év eddig is róluk szólt. Jelenleg Nürnbergben a Rock Am Ringen cirka 80 ezer ember hever a lábaik előtt. Tudom, mert az imént láttam a saját szememmel. A német MTV szórta a koncertet  Neten, legyen áldott a nevük érte, bár a koncert első harmadát sajnos lekéstem.

Meg kell hagyni, Hetfield és társai rendesen kitettek magukért, olyan, de olyan show-t csináltak ott, hogy az elképesztő: minden perce élvezet volt. Na, valahogy így kellene kinéznie egy rockkoncertnek. Ha pontosan tízkor kezdtek, akkor majdnem két és fél óráig voltak színpadon, négy ráadást nyomtak, hosszú búcsúzkodással a végén. Látszott, hogy nagyon nagy kedvvel játszottak, nyilván ez alaptényezője kell legyen egy ilyen jól sikerült fellépésnek. Szerencsére főleg a Load/Reload előtti időkre koncentráltak a dalok összeválogatásánál: Kill'em All, Masters, Justice..., Black Album - Úristen, mekkora nótákat írtak akkoriban! Hetfield kiváló formában volt, gyakorlatilag az ujja köré csavarta a közönséget - fantasztikus előadó és frontember. Ha ez a 2008-as Rock Am Ring -béli koncert valaha megjelenik DVD-n, feltétlenül érdemes lesz beszerezni.

Amit még talán érdemes lesz beszerezni, az az új album. Pár napja a csapat Londonban bemutatta néhány kiválasztott magazin újságíróinak az új lemez hat felvételét. A kiválasztottak között volt például a Classic Rock magazin is, amelytől a St.Anger meglehetősen lesújtó kritikát kapott annak idején. A bemutatón résztvevő újságírók szerint az új dalok kétséget kizárólag a Metallica fénykorát idézik, a hangzás a régi legendás lemezekhez hasonló, csak kicsit több dinamikával. A hat felvétel között volt trash-szerű rifforgiákra épülő, volt dallamos-melodikus darab, volt a One-t felidéző balladisztikus nóta, valamint úgy általánosságban speedek, breakek, jó kis tempóváltások és amit mindenki egyként megemlített, hogy végre újra vannak Hammett- és Hetfield-szólók!

Nyolcvanezer (+ 1) emberük már biztosan van, aki jelentkezni fog szeptemberben a lemezboltokban.

Update 2008.06.09.:
Természetesen máris fent vannak a RockAmRing videók a YouTube-on. A nyitány (Creeping Death) és az utolsó előtti (Motorbreath) dal felvételei alább:



Ami közötte volt, azt meg el lehet képzelni. Vagy meg lehet nézegetni: Metallica Rock Am Ring 2008 videók
 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr58509110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SAABI · http://rockstation.blog.hu 2008.06.09. 10:48:25

UPDATE! Metallica Rock Am Ring 2008 videók elérhetők!!!

zsakkel 2008.08.13. 21:41:46

nem csalodtam
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum