RockStation

AC/DC - Le ne maradjon!

2008. október 16. - sunthatneversets

Tegnap örömmel vettem a hírt, hogy az AC/DC Budapesti koncertjére rohamosan fogynak a jegyek. Ekkor már birtokomban volt az a két állóhelyi jegy amivel én és Saabi barátom ott lesz a Budapest Sportarénában jövő év március huszonharmadikán tartandó koncerten. 

A jegy megszerzése azonban nem ment ilyen zökkenőmentesen és ha nem Mosonmagyaróváron tartózkodom egy vezetői értekezleten és ha mellékesen a főnököm nem nagy AC/DC rajongó, aki reggel éppen tőlem tudta meg, hogy lesz koncert, akkor ölég nehezen ment volna a dolog. De nézzük sorban: mivel már amúgy is hat jegyet kellett rendelnem folyamatosan készenlétben álltam a ticketpro honlapján. A főnök azt mondta kell még neki is négy jegy, az már összesen tíz. A gondok ott kezdődtek, hogy a ticketpro honlapja már kilenc és tíz között is többször bedőlt és a képernyőmre írta nagy betűkkel, hogy ERROR. Már ekkor sejtettem, hogy itt balhé lesz, ami pontban tíz órakor realizálódott is a szűnni nem akaró ERROR-ok képében. A bajt tovább tetézte, hogy én GLS gyorspostával akartam jegyet rendelni és összesen két jegy árára volt cash nálam. Még szerencse, hogy a helyi Tourinform Irodában is lehetett jegyet kapni és mivel drága főnököm mindenképpen ott szeretett volna lenni a koncerten hozzám vágták még nyolc jegy árát, aztán rohanás az irodába, ahol szintén belassult rendszer fogadott, de végül közép-európai idő szerint tíz óra húsz perckor ott álltam a kezemben tíz jeggyel az AC/DC koncertre, miközben a ticketpro honlapja még délután is errorozott. Kicsit komikus, hogy a fent említett honlapon már a jegyrendelés megkezdése előtt vagy húsz órával fent folt egy visszafelé számláló óra alatta a „ Le ne maradjon!” szlogennel. Hát ha rajtuk múlt volna Le maradok bazmeg! 

Most álljon itt az index e témában született cikke:

Jegy helyett legtöbben csak hibaüzeneteket kaptak, ha online próbáltak jegyet venni az AC/DC március 23-i budapesti koncertjére. Az értékesítés ma 10 órától kezdődött, és rekord is született, miután az egy óra alatt több mint kétezer jegy kelt el. Ekkor a koncertet szervező Live Nation Hungarytól még azt nyilatkozták, hogy az online jegyeladás is folyamatos, de vidéki kollégánk már tízkor sem tudott rendelni.

„A központi szerverre, amire a jegyirodák és az internetes vásárlók is csatlakoznak, hatalmas nyomás nehezedett – tudtuk meg ezután Járdány Barnától, a Ticketpro ügyvezető igazgatójától. - Ezért az a kényszerű vészmegoldás született, hogy a netet fél tizenegy körül lekapcsoltuk a szerverről, mert így tudtuk biztosítani a jegyirodák folyamatos ellátását.”

Az ügyvezető abban bízik, hogy a problémák ellenére az esti órákban vissza tudják kapcsolni az online jegyrendelést. "A biztos jegyhez jutás záloga továbbra is a jegyirodai vásárlás - tette azért hozzá. - Országos jegyhálózatunk minden megyeszékhelyen és 15.000 fő feletti településen képviselteti magát, így a vidékiek is hozzáférnek a jegyekhez.”

Később arra is kaptunk panaszt, hogy a jegyirodákban is akadozik a vásárlás, de Járdány Barna azt mondta: "a helyzethez mérten különösebb panaszról, fennakadásról nem tudunk".


Hogy a képet némileg árnyaljuk azért röviden foglaljuk össze az AC/DC honlapján közölteket miszerint: a jegyeladással megbízott cég képtelen ellátni a feladatát, a honlapjuk egyszerre 50 !!! usert tud fogadni. Ezenkívül a saját irodáikban is alig volt hozzáférésük a jegyekhez.

Azt már csak én teszem hozzá – bár más fórumokon már elhangzott -, hogy a koncertet szervező LiveNation honlapján és Budapest Sportaréna weboldalán egy szó sincs a koncertről, még ma reggel sem. 

Azt gondolom az érintetteknek legalább ebből tanulva fel kellene készülniük az olyan szituációkra, ami nyugaton azért már nem szökő évente fordul elő, hogy bizony vannak olyan érdeklődésre számot tartó események itthon is amikre bizony percek, órák vagy legfeljebb napok alatt elfogynak a jegyek és az ehhez szükséges marketing rendszert bizony fel kellene építeni. Lehet, hogy nem lesz mindig kihasználva, de az anyázás is kevesebb lesz az biztos.  

 

UPDATE! (2008. október 21.): 

Black Ice lemezkritikánkat itt olvashatjátok: Bugi és kettőnégy : AC/DC - Black Ice

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr30716369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csimasz 2008.10.16. 14:28:49

At kene dobni a bulit a Puskasba...allitolag mar minden jegy elkelt, nincs ulo zsuga sem.
Remelem ez kamu

sunthatneversets · http://rockstation.blog.hu 2008.10.17. 06:13:10

Aki még nem vett jegyet, annak rossz hírem van! SOLD OUT
zene.hu/cikkek/cikk.php?id=15191

Moncsika 2008.10.17. 15:14:37

Jajj neee!Gyerekeeek!Ha nem kapok jegyet megkergülök:D
a www.kulturinfo.hu oldalon azt olvastam, hogy jelenleg nincs jegy, de figyeljük az oldalt, mert valószínüleg lesz még jegy.Ez most kamu?
Ha esetleg valaki tudna négy jegyet szerezni, vagy ajánlani valahol, legyen oly kedves és írjon!Mosonmagyaróvár környéki vagyok én is!Előre is köszike!!!!!
Sziasztok

Moncsika 2008.10.17. 15:15:27

E-mail címem:hausdrache@freemail.hu

Zsiray Miklós · http://tinguli 2008.10.18. 20:45:50

6-8 éve Prágában egy hatalmas focistadiont töltött meg az AC/DC, részben magyarokkal, érthetelen, hogy most miért ne lehetne a Népstadionba tenni a koncertet.
Vannak együttesek, amelyeknek elég lenne mondjuk egy presszó és vannak, amelyeknek egy stadion kellene ,mégis mindegyiket a BS-be viszik.

SbS · http://www.acdc-blackice-tour.com/ 2008.11.18. 14:15:38

Azért nem lehet átteni, mert ez egy zárt arénás turné. Nyáron kezdik a nyitott stadionost, majd meglátjuk akkor lesz-e sanszunk.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum