RockStation

VOLT 2009 fellépők | 4. rész : Marilyn Manson

2009. június 30. - sunthatneversets

Nos lassan megint eltelt egy év a 2008-as Volt Fesztivál óta, már csak pár nap és kezdődik az idei. Ahogy azt tettük a múlt évben, idén is bemutatjuk a Fesztivál nevesebb fellépőit, persze azokat, akik rock/metál-ban utaznak. 

Az idei Volt Fesztivál legnagyobb durranása kétségtelenül az Antikrisztus, azaz Marilyn Manson fellépése lesz. A floridai Fort Lauderdale-ből származó csapat Marilyn Manson & the Spooky Kids néven kezdte, de a név második felét hamar elhagyták. A név Marilyn Monroe – színésznő és szexszimbólum – és Charles Manson sorozatgyilkos nevének párosítása. 

Az együttes története a 80-as évek legvégén kezdődött, itt találkozott eredetileg Ohio-ból származó Brian Hugh Warner és Scott Putesky, akik 1989-ben alapították meg az együttest Marilyn Manson & The Spooky Kids néven. Megállapodtak, hogy mindenki megváltoztatja a nevét, az új névben pedig egy szexszimbólum keresztnevét keresztezik egy sorozatgyilkos vezetéknevével. Így Brianből Marilyn Manson, Scottból pedig Daisy Berkowitz lett.

Első lemezüket Trent Reznor segítségével adták ki 1994-ben Portrait Of An American Family címmel a kezdetekhez képest egész más felállással. Színpadi megjelenésükkel és előadásmódjukkal már ekkor borzolták a kedélyeket, de a hab a tortán az volt amikor Manson tiszteletbeli tagságot kapott az Anton Szandor LaVey által alapított Sátán Egyházában. Az ezt követő Antichrist Superstar-ra megint változott a felállás Zim Zum  jött a gitáros Ginger Fish a dobos posztjára. A lemez akkorát robbant, mint egy atombomba, Billboard lista 3.helyén debütált, és több,mint 7 millió példány fogyott belőle világszerte. Jöttek a slágerlistás dalok és a bibliaégetéssel kísért botrányok. Az 1998-ban megjelent Mechanical Animals is jól fogyott: 2 milliót adtak el belőle, de ezen a korongon már esett a színvonal. 

Manson azóta is szorgalmasan adja ki lemezeit nagy sikerrel, de egyre kevesebb példányszámban, ami nem jelenti természetesen azt, hogy nincs mit a tejbe aprítania. Holly Wood és The Golden Ge Of Grotesque címre hallgató lemezeik még elmentek, de a 2007-ben kiadott Eat Me, Drink Me már kifejezetten szürke produkció volt. 

2009-ben Manson új lemezzel jelentkezett, (RockStation kritika: Az Antikrisztusát : Marilyn Manson - The High End Of Low) ami szintén megosztja majd a rajongókat, de a kultuszt nem rombolja le. A Marilyn Manson – ének, Twiggy Ramirez – gitár, Ginger Fish – dob és Chris Vrenna – billentyűs hangszerek felállású négyes Andy Gerold basszerral kiegészülve a Volt Fesztivál nagyszínpadán július 4.-én (szombaton) 23.00 órakor kezdi el műsorát.   
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr481216850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum