RockStation

Sziget Fesztivál 2009 fellépők | 2. rész : Pendulum

2009. július 21. - sunthatneversets

Nos lassan megint eltelt egy év a 2008-as Sziget Fesztivál  óta, mindjárt kezdődik az idei. Ahogy azt tettük a múlt évben, idén is bemutatjuk a Fesztivál nevesebb fellépőit, persze azokat, akik rock/metál-ban utaznak. A brit bandák zömétől elnézést kérünk idén annyian vannak, hogy egyenként nem jutott rájuk időnk. 

Bár az auszi Pendulum nem direkte rockbanda, azért hozzáállásban, színpadi produkcióban mindenképpen beleillik magazinunk profiljába. Kaotikus breakbeat csapásaival a Gereth McGrillen és Rob Swire vezette Pendulum már a 2000-es évek eleje óta a világ egyik legnépszerűbb drum'n'bass zenekarának számít, még akkor is, ha első nagylemezét csak 2005-ben jelentette meg Hold Your Coulour címmel.

A Pendulum bemutatkozó albuma előtt is meghatározó jelensége volt a Ministry Of Sound védjegye alatt működő klubszíntérnek, az együttes 2003-as Vault című slágere pedig az új millennium drum'n'bass himnuszaként tette híressé. Az első lemezre felvett Tarantula és Slam, valamint a nem sokkal később megjelenő, Freestylers-szel közösen kevert Painkiller, továbbá a The Prodigy Voodoo People-jából készített remix a világ egyik leghíresebb drum'n'bass zenekarává tették a Pendulumot, amely több független kiadó között ingázva végül 2008-ban, a Warner-hez szerződve készítette el második lemezét In Silico (RockStation kritika: Torzított szinti, torzított gitár : Pendulum - In Silicio) címmel. 

A banda zenéjében az elektronikus hangszereken túl masszív riffek is főszerepet játszanak, így aztán a táncosabb lábú rockerek kajálják is nagyon zenéjüket. Az idei Sziget Fesztiválon az ausztrál Pendulum augusztus 14.-én (pénteken) közvetlenül a The Prodigy előtt lép fel a Nagyszínpadon 19.45-ös kezdéssel. Download Fesztiválos koncertjüket látva azt mondom nagy buli lesz.

Kattintás után két videót láthattok kedvcsinálónak.
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr691257888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum