RockStation

Sziget Fesztivál 2009 fellépők | 5. rész : Danko Jones

2009. július 29. - sunthatneversets

Nos lassan megint eltelt egy év a 2008-as Sziget Fesztivál  óta, mindjárt kezdődik az idei. Ahogy azt tettük a múlt évben, idén is bemutatjuk a Fesztivál nevesebb fellépőit, persze azokat, akik rock/metál-ban utaznak. A brit bandák zömétől elnézést kérünk idén annyian vannak, hogy egyenként nem jutott rájuk időnk. 


Aki képes felvenni a Danko Jones művésznevet és ráadásul még az együttesét is ezután nevezi el az egyéb gazságokra is képes. A kanadai banda már-már hazajár a Szigetre, hiszen tavaly a Wan2 színpad vendégei voltak. Én kimondottan szeretem az általuk játszott minimál, pár akkordra épülő blues, hardrock és picit stonerrel átitatott rock n' roll zenét.


A zenekar 1996-ban alakult Torontóban, de első igazi lemezét 2002-ben jelentette meg Born A Lion címmel, melyet 2003-ban követett a We Sweat Blood, majd 2006-ban a Sleep Is The Enemy. Ezzel már viszonylag nagy hírnevet szerzett magának a csapat a tengerentúlon és a skandináv országokban is.


A Grammy-díjas producerrel Nick Raskulinecz-cel készült 2008-as Never Too Loud (RockStation kritika: Danko Jones - Never Too Loud) kritikája magazinunk első írásai között szerepelt. A 2008 februárjában megjelent negyedik stúdióalbum lett a Danko Jones énekes-gitáros, John Calabrese basszusgitáros és Dan Cornelius dobos felállásban játszó zenekar eddigi legzajosabb sikere, olyan slágerlistás hard rock himnuszokkal, mint a Code Of The Road, a Forest For The Trees, a Take Me Home vagy a King Of Magazines. Ezzel az albummal a banda a legnagyobb európai fesztiválok (Rock Am Ring, Wacken Open Air, Rock Werchter) állandó fellépője lett és  meghódította az eddig sikertelenül ostromolt amerikai piacot is, hogy ott is az európaihoz hasonló népszerűségre tegyen szert. 
 

Kattintás után:  King Of Magazines videó!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr231275150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum