RockStation

Sziget Fesztivál 2009 fellépők | 8. rész : Backyard Babies

2009. augusztus 04. - sunthatneversets

Nos lassan megint eltelt egy év a 2008-as Sziget Fesztivál  óta, mindjárt kezdődik az idei. Ahogy azt tettük a múlt évben, idén is bemutatjuk a Fesztivál nevesebb fellépőit, persze azokat, akik rock/metál-ban utaznak. A brit bandák zömétől elnézést kérünk idén annyian vannak, hogy egyenként nem jutott rájuk időnk. 

A Backyard Babies még 1987-ben alakult Nässjö-ben, durva becsléssel a bakancsos punkos lendület és a csilli-villi glamster életérzés törvénytelen kölkeként. Az első években rockzenéjük hatalmas lendülettel tört be a svéd köztudatba.  Az MTV is felkarolta őket, de a nyögvenyelősen megszületett első album nem hozta meg a várt sikereket. Lassan értek be, de azután nagyot szakítottak. A saját maguk által kiadott EP meggyőzte a svéd Megarock Records-ot 1993-ban, hogy érdemesek a szerződtetésre. Rá egy évre jött a debütáló Diesel & Power album, amit egy meglepetésszerű szünet követett. Dregen egy új, jammelés során létrejött bandába igazolt: ez volt a Hellacopters, akikkel 2 albumot is megjelentettek, mielőtt 1997-ben visszatért volna a Babies.

Jött az új album, a Total 13, új kiadónál és új stílussal: a zenekar elindult a glam punk irányába. Mindez meghozta a sikert a bandának, a kislemezeken (Bombed (Out Of My Mind), Is It Still Alright To Smile?) vendégzenészek is játszottak. Ezt követték a brit turnék Alice Cooper, majd az AC/DC előzenekaraként. 2002-ben újabb aktivizálódás, megjelent a Stockholm Syndrome című album, mely a svéd Grammy-t is kiérdemelte, majd az egész furcsa című People Like People Like People Like Us dalgyűjteménnyel jelentkeztek. 

A Nicke Borg - ének, gitár; Dregen - gitár, vokál; Johan Blomquist – basszus, Peder Carlsson – dob felállású négyes ezidáig utolsó albuma 2008 augusztusában jelent meg egyszerűen csak Backyard Babies címmel (RockStation kritika: Svéd rockenroll : Backyard Babies).  
 
Tavaly a Szegedi Ifjúsági Napokon is jártak nálunk, sőt novemberben az A38-on is zúztak egyet. A Sziget Fesztiválon augusztus 12.-én (szerdán) 23.00 órai kezdettel kép fel a banda az MTV Headbangers Ball – Rock Színpadon. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr631287321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum