RockStation

Solar Scream - Megjelent a Bare To The Bone

2010. július 06. - sunthatneversets

A Solar Scream zenekar története 2000 végén indult Mohácson, amikor Harich Gábor (gitár/ének), Müller Gábor (dob), Völgyesi Csaba (basszusgitár) és Kántor Tamás (gitár) elhatározták, hogy a kezdeti próbálkozások után egy csónakban evezve valósítják meg zenei törekvéseiket. A tagokra számos modernebb felfogású riff-, és érzelemközpontú zenekar hatott, alapkoncepciójuk pedig az volt, hogy minden kényszer és skatulya nélkül működjenek, úgy ötvözve hatásaikat, hogy az eredmény saját hangulattal, gondolati és érzelmi tartalommal bírjon.
A csapat 2004-ben magánkiadásban jelentette meg Ground Level című első EP-jét. Az anyag öt saját dalt és egy Depeche Mode feldolgozást vonultatott fel, és kedvező visszajelzéseket kapott a hazai és külföldi rockzenei sajtóban.
A 2007-ben megjelent Divider lemez 11 szerzeménye összességében színesebb, érettebb, lényegre törőbb, és vokális téren jóval kimunkáltabb volt, mint az előző anyag dalai, köszönhetően a megszerzett tapasztalatoknak, a Bakery stúdió szakértelmének és Friskó Péter (ex-Perfect Symmetry) aktív segítségének az énekfelvétel terén. A Hammer World válogatás DVD-jén szerepelt a When I Need You Most című dalra készült koncertklip, a csapat pedig a The Ocean és a Lake Of Tears előtt is fellépett.
A stílusát egyszerűen dallamos modern metalként definiáló zenekar Bare To The Bone című második albuma tíz velős, csontig hatoló dalt tartalmaz, amelyeknek hangulatában a Katatonia, a Paradise Lost, a Stuck Mojo és a Staind is fel-felsejlik. A dalok 2006 és 2009 között íródtak, egy részük évek óta szerepel a csapat koncertprogramjában, de Vári Gábor szakértelmének és maximalizmusának köszönhetően sikerült őket olyan minőségben és odaadó figyelemmel rögzíteni – részben a zenekar próbatermében – hogy az album joggal nevezhető az eddigi legstabilabb és egyben legfontosabb mérföldkőnek a Solar Scream pályáján. Szövegileg a lemez egy témát jár körbe: „Mit tehetsz, ha közted és vágyaid között csak a mások által rád erőltetett szabályok állnak?”

A lemezre a következő dalok kerültek:
01. STILL RUNNING DEEP (05:41)
02. INSIGHTFUL (04:46)
03. FRACTURE (05:19)
04. AFTERGLOW (05:52)
05. BARE TO THE BONE (06:35)
06. RESPIRE (06:06)
07. WHILE I’M LYING AWAKE (06:17)
08. ONWARD (05:38)
09. THE STORM (04:43)
10. SUNRISE EARLY MAY (08:39)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr372132455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum