RockStation

Dark Tranquillity és Insomnium a Dürerben [KONCERTAJÁNLÓ]

2010. augusztus 29. - sunthatneversets

Aki szereti a dallamos svéd death metalt, annak ez a buli kötelező. Kb. elég lenne csak ennyit írni, ugyanis a Dark Tranquillity az elsők között volt az At The Gatesszel karöltve, akikre ráfogták, hogy dallamosan játssza a death metalt. Tehát igazából egy alapzenekarról beszélünk, ahol a kezdeti időkben az In Flames énekese tépte a hangszálait, miközben jelen zenekar frontembere pont az In Flamesben tette ugyanezt. A Dark Tranquillityre még azt is rá szokták sokszor fogni, hogy jelentős hatásuk volt a ma népszerű deathcore vagy metalcore csapatokra, ami igaz is, de nekik közük sincs ehhez a vonalhoz, szóval, akik a fenti stílust nem szeretik, azok is nyugodtan próbálkozzanak az 1989-ben alakult svédekkel. Kezdeti korszakukban erősen a death metal felé orientálódtak, ami az idők folyamán olyannyira lelágyult, hogy a The Gallery és a The Mind's I lemezük után kiadtak 1999-ben kiadtak egy hörgős helyett dallamosan éneklős, darkos albumot Projektor címmel. A kísérletező próbálkozás egyáltalán nem sikerül gyengére, de a csapat némileg visszatáncolt a keményebb kritikák hatására, és azóta némileg biztonsági játékot folytatva inkább a kezdeti idők nyersességét helyezik előtérbe, de azért próbálnak itt ott finomságokat csempészni a zenébe. Idén megjelent We Are The Void lemezük egyértelműen pozitív fogadtatásban részesült a rajongók és a kritikusok körében is, úgyhogy az élőben is kiválóan teljesítő csapatot mindenképpen érdemes megnézni minden metálrajongónak a Dürer Kertben október 14-én.

Az előzenekaruk, az Insomnium sem sokban különbözik ettől, csak ők Finnországból jöttek, és sok a doom hatás is a zenéjükben, de a folktól sem idegenkednek. 1997-ben alakultak, azóta kiadtak négy nagylemezt, a legutolsót tavaly. Kiváló felvezetése lesz a zenéjük a dallamos svéd mészárlás előtt.

2010. OKTÓBER 14., BUDAPEST @ Dürer Kert
DARK TRANQUILLITY (SWE) INSOMNIUM (FIN)
Kezdés: 19.00 Belépő: október 1-ig 4.900 Ft, utána 5.500 Ft Jegyelővétel: Underground Store (Bem József u. 22.), The Lab (Király u. 48.), Teenage Riot Store (József krt. 18.), Speed Westend, Hammer Zenebarlang, CD Pince, Headbanger, Dürer Kert, concerto.hu

www.myspace.com/dtofficialwww.myspace.com/insomniumband
 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr902255754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum