RockStation

HangSúly rockzenei díj ötödször, szavazz Te is!

2010. február 14. - sunthatneversets

Ötödik alkalommal szavaznak a magyar internetes rock/metal portálok szerkesztőségei az elmúlt év legjobb hard rock és metal teljesítményeire a HangSúly-díj keretein belül. Az alábbi listában a HangSúly-díj öt kategóriájának hivatalos jelöltjei láthatók. A legtöbb kategóriában a Dalriada és a Watch My Dying zenekarok kaptak jelölést.

Újítás ebben az évben, hogy az ötből három kategóriában (az év albuma, debütáló albuma, koncertzenekara) ezúttal közönségszavazást is rendezünk. Szavazz Te is a szerkesztőségek jelöltjeire a HangSúly hivatalos honlapján! A szavazás 2010. március 6.-án (szombat) éjfélkor zárul. A döntés előtt a HangSúly honlapon a 2009-es kiadványok többségébe egy-egy dal erejéig akár bele is tudsz hallgatni/nézni.

Az év albuma 2009 
Agregator - Emberség
Angertea - Twenty-Eight Ways To Bleed
Dalriada - Arany-album
Deák Bill Gyula - A Király meséi
Hobo - Circus Hungaricus
Hungarica - Nincs más föld, nincs más ég
K3 - Garden Of Death
Kalapács - Apokalipszis
Nevergreen - Új birodalom
October - Mélységi mámor
Stardrive - Kings and Slaves
Tankcsapda - Minden jót
Thy Catafalque - Róka hasa rádió
Vale Of Tears - Illdisposed Inner Interest
Watch My Dying - Moebius
Wendigo - Audio Leash
 

Tovább

Wendigo – Folytatják?

Nemrég írtunk nekrológot a Wendigo-ról és Audio Leash című albumáról, de most lehet, hogy sokáig él akinek halálhírét keltik.

A lemez elkészültével egy időben ugyanis a BZ énekes vezette Wendigo bejelentette, hogy a zenekar szünetelni fog, ám úgy tűnik, hogy ezt a döntést kissé elkapkodták. Mint ismert az albumot ingyen tette letölthetővé a csapat, aminek nem várt „következményei” lettek. 

 
"Egy ideje nem figyeltük az Audio Leash albumot letöltők számának alakulását, és a honlap beépített statisztikai modulja szerint januárban olyan lendülettel növekedtek a letöltések, hogy az addigi 6 ezer környéki szám helyett február első hetének végére már közel 34 ezer(!) letöltést tartunk nyilván! Ha lenne az ingyenes, online terjesztésű albumoknak is toplistája, ott bizonyára előkelő helyen állnánk, nem is beszélve arról, hogy így az Audio Leash a mai állapotok szerint lassan hétszeres aranylemez lenne!" - mondta BZ.


Így aztán lesz lemezbemutató a Dürer Kertben március 20-án, és aki belépőt vásárol megkapja az Audio Leash CD-t is! A koncert további fellépői: Dreyelands, Dystopia,  Salvus.

Darkthrone – Circle The Wagons áprilisban

A norvég Darkthrone új albuma Circle The Wagons címmel április elején lát napvilágot a Peaceville gondozásában. Az albumra a következő dalok kerültek:

01. Those Treasures Will Never Befall You
02. Running For Borders
03. I Am The Graves Of The 80s
04. Stylized Corpse
05. Circle The Wagons
06. Black Mountain Totem
07. I Am The Working Class
08. Eyes Burst At Dawn
09. Bränn Inte Slottet 

Mágneses erők : Metallica – Francais Pour Une Nuit DVD

Metallica - Francais Pour Une Nuit DVD coverA 2008-ban kiadott Death Magnetic újra magasra emelte a Metallica zászlaját – igaz amúgy is elég magasan volt – és kevésbé is osztotta meg a népet. Ha nem is teljes sikerrel, de egyfajta visszakanyart vettek a nosztalgikus 80-as évekbe. Az album kiadását és a későbbi World Magnetic elnevezésű turnéját is hihetetlen felhajtás előzte meg. Teltházas koncertek mindenhol.

Bár Metallica koncertfelvétel számtalan vásárolható a banda hivatalos honlapján, a hivatalos kiadványok - értsd dvd-n megjelenők – száma azért jóval kevesebb. A tavalyi év végén két kiadvány is megjelent hivatalosan, igaz elég nyakatekert módon, hiszen előbb Francais Pur Une Nuit címmel az Arenes De Nimes-ben felvett francia koncert felvétele, később a Mexikóban rögzített Orgullo, Pasion y Gloria: Tres Noches En La Ciudad de Mexico (Pride, Passion, and Glory: Three Nights In Mexico City) lett megvásárolható kizárólag az említett országokban, illetve a kiadó vagy a banda honlapján történő megrendelés után.

Tovább

Airbourne, Amorphis, Dark Tranquillity & Orphaned Land [VIDEJÓ FULLEXTRA]

Nem kerekítenék nagy segget ennek a posztnak, így nem lesz részletes klipelemzés. Helyette viszont jön egy majdnem zenekari klip a hamarosan nálunk is koncertező  Airbourne-től, akik áprilisra halasztották No Guts, No Glory című lemezük megjelenését.
Valamint itt lesz a finn Amorphis, akik nálunk itt a Rockstation-ön az év lemezét produkálták és most a From The Heaven Of My Heart-ra készítettek videót. Aki várja már a svéd Dark Tranquillity március 9.-én megjelenő új lemezét az a Shadow Of Our Blood-dal csillapíthatja az étvágyát. Végezetül pedig a nemrég The Neverending Way Of OrwarriOR címmel jelentkező izraeli Orphaned Land-től mutatunk egy friss klipet Sapari címmel. 

 


500.000 metal videos on ROCKTUBE and METALHEAD

Tovább

Therion : jön a Sitra Ahra (új album)

A Christofer Johnsson kormányozta svéd Therion a tavalyi nehézségek után (Therion tagcserék) új lemezen dolgozik, melynek végső simításait a stockholmi Polar Studios-ban végzik. A 13 dalt felvonultató album a Sitra Ahra címet kapta.

Aki nem bírja kivárni a lemezt, annak a 2008-as Miskolci Opera Fesztiválon rögzített  The Miskolc Experience-ből itt egy kis ízelítő.

 

 

 

 

 

Átadták a Fonogram-díjakat

Tegnap este megvolt a mi kis hazánk Grammy-díj kiosztója is. Kicsit savanyú, kicsit sárga, de a mienk és Fonogramnak hívják. A 2010-es Fonogram műsor megint olyan volt amilyen.

Idegenbe szakadt Grammy-díjas hazánk fiával, aki nem tudta helyesen kimondani a Back II Black nevét és a rendkívül ostoba formáját hozó Fábry Sándorral, aki felkészületlenségében a porba alázta szegény SP-t, aki az év felfedezettje díjat kapta. Földes László Hobo életműdíjat kapott, az egyébként élőben Barabás Lőrinc trombitással nagyot alakító Turbo is díjjal mehetett haza, míg az év hazai hard rock vagy metal albuma díjat a The Idoru nyerte. A magazinunk profiljába tartozó kategóriák győzteseit alább olvashatjátok, a teljes Fonogram díjazotti lista a hivatalos honlapon  olvasható.

Az év hazai modern pop-rock albuma
ANTI FITNESS CLUB - Lélekzet (Magneoton)
KOVÁCSOVICS FRUZSINA - Fuss el végre (EMI)
MAGNA CUM LAUDE - 999 (Magneoton)
PÉTERFY BORI & LOVE BAND - 2 (Megadó)
TURBO - Turbo (Mamazone) 

Az év hazai hard rock vagy metal albuma
BLIND MYSELF - Budapest, 7 fok, eső (Hammer Music)
HOBO - Circus Hungaricus (EMI)
JUNKIES - Degeneráció (Hammer Music)
OSSIAN - Egyszer az életben (Hammer Music)
TANKCSAPDA - Minden jót (Alexandra Records)
THE IDORU - Face The Light (The Idoru - saját kiadás) 

Az év külföldi klasszikus pop-rock albuma
DEPECHE MODE - Sounds Of The Universe (EMI)
GREEN DAY - 21st Century Breakdown (Warner Music)
NORAH JONES - The Fall (EMI)
ROBBIE WILLIAMS - Reality Killed The Video Star (EMI)
U2 - No Line On The Horizon (Universal Music) 

Az év külföldi hard rock vagy metal albuma
IRON MAIDEN - Flight 666 (EMI)
MARILYN MANSON - The High End Of Low (Universal Music)
RAMMSTEIN - Liebe Ist Für Alle Da (Universal Music)
SAXON - Into The Labyrinth (Hammer Music)
SLAYER - World Painted Blood (Sony Music) 

Tim Ripper Owens Budapesten [KONCERTAJÁNLÓ]

Metal Angel, a Judas Beast frontemberének jóvoltából, az egyik legjobb metal torok, az egykori Judas Priest, az Iced Earth, jelenleg a Beyond Fear és Yngwie Malmsteen énekes, Tim Ripper Owens március 5-én ismét Budapestre érkezik.

Az énekes magyar zenészekkel lép fel ezen az estén, nevezetesen Jung Norbert (Cool Head Klan) gitáros, Szíjártó Zsolt (After Rain, Omen) gitáros, Koncz „Bonca” Tibor (Cool Head Klan) basszusgitáros és Király Zoltán (Akela, Kor Nélkül) dobos fogja kísérni őt. Az est vendégei a három magyar Judas Priest Tribute zenekar énekesei lesznek, vagyis Metal Angel, Tüdő és Szatyi. 

 

 

TIM RIPPER OWENS
Cool Head Klan
After Rain
Kóbor Angyal
és a Fekete Bárányok Katona "Főnök" László vezényletével
Crossholder
Metal Angel
, Tüdő, Szatyi
2010. 03. 05.
Crazy Mama Music Pub 19h.
Jegyár: 2500.-
 

Avantasia – Két album áprilisban

A Tobias Sammet vezette Avantasia projekt, április 3-án egy két albumos epikus mestermunkával jelentkezik The Wicked Symphony és Angel Of Babylon címmel. Az anyag egy speciális kiadásban is napvilágot lát, ahol egy dobozban mind a két album benne van. Az albumokon a következő dalok szerepelnek majd:


The Wicked Symphony: 
01. The Wicked Symphony
02. Wastelands
03. Scales Of Justice
04. Dying For An Angel
05. Blizzard On A Broken Mirror
06. Runaway Train
07. Crestfallen
08. Forever Is A Long Time
09. Black Wings
10. States Of Matter
11. The Edge
 
Angel Of Babylon: 
01. Angel Of Babylon
02. Stargazers
03. Your Love Is Evil
04. Death Is Just A Feeling
05. Rat Race
06. Down In The Dark
07. Blowing Out The Flame
08. Symphony Of Life
09. Alone I Remember
10. Promised Land 2
11. Journey To Arcadia

Sammet az Avantasia albumain mindig neves vendégekkel dolgozik és ez most  sincs másként. Az albumokon játszik, énekel, stb:

Klaus Meine (SCORPIONS)
Tim "Ripper" Owens (JUDAS PRIEST, YNGWIE MALMSTEEN, ICED EARTH)
Eric Singer (KISS, ALICE COOPER)
Michael Kiske (HELLOWEEN)
Jorn Lande (MASTERPLAN, ARK, MILLENIUM)
Bob Catley (MAGNUM)
Sascha Paeth
Felix Bohnke (EDGUY)
Alex Holzwarth (RHAPSODY, SIEGES EVEN)
Russell Allen (SYMPHONY X)
Jens Johansson (STRATOVARIUS, DIO, YNGWIE MALMSTEEN)
André Matos (ANGRA, SHAAMAN, VIPER)
Bruce Kulick (KISS, GRAND FUNK RAILROAD)
Cloudy Yang
Oliver Hartmann (AT VANCE, HARTMANN)
Jon Oliva (JON OLIVA'S PAIN, TRANS-SIBERIAN ORCHESTRA, SAVATAGE) 

Szirupos la-la-lázás : HIM – Screamworks: Love In Theory And Practice

HIM - Screamworks: Love In Theory And Practice coverA finn HIM (His Infernal Majesty) 1991-es megalakulása óta betonbiztos helyet vert magának a mainstream rock-előadók sorában. Anno a buzis köntösbe öltöztetett Razorblade Romance című albummal ismerhette őket igazán meg a nagyérdemű. A sikert is ez az album generálta számukra, igaz a legjobb albumukat – Greatest Love Songs Vol. 666 - mindjárt elsőre ellőtték. Egyedüli finn csapatként elmondhatják magukról, hogy aranylemezük lett a tengerentúlon.

Az általánosságban a szerelem és halál témakörével foglalkozó karizmatikus frontember, Ville Valo az elmúlt majd két évtizedben az újkori rockzene Jim Morrison-jáva vált. Vékony, meztelen felsőtest, tinilányok millióinak ikonja. Egyébként pont ez a legnagyobb bajom ezzel a csapattal, hogy a 2000-es években úgy léptek tovább, hogy igazából nekem mindig is egy tinicsajokból álló rajongótábor pop-rock ikonjának tűntek, mint komolyan vehető rockzenekarnak.

Tovább

10 éves a Depresszió - Nincs jobb kor best of [HÍREK & KONCERTAJÁNLÓ]

Február közepén lesz annak éppen 10 éve, hogy először állt színpadra 4 tagú  formációban a hazai rock zene egyik élcsapata. A 2000-ben történt megalakulás óta, a zenekar 5 lemezt, 13 videó klipet, 2 DVD-t, és egy listavezető kislemezt készített. A mára már 5 tagúra bővült formációt számtalan közönségdíjjal jutalmazták, és több mint 500 koncertet adott.

Több teltházas, önálló  turné, és PeCsa koncert mellett, a zenekar évek óta a hazai fesztiválok egyik kiemelt produkciójaként lép színpadra. Pályafutása során olyan világsztárokkal játszott együtt a Depresszió, mint például a Korn, Marilyn Manson, Motörhead, Soulfly, Apocalyptica, Bloodhound Gang, Machine Head, Ignite, Clawfinger, Anthrax, Fear Factory, Kosheen, Whitin temptation, Manu Chao.

Depresszió - Nincs jobb korA Zenekar számra a 2010-es év egyértelműen az ünneplésről fog szólni. A 10 éves jubileum első eseményeként megjelent a Nincs jobb kor című best of kiadvány. A HammerWorld magazin februári számának exkluzív mellékleteként beszerezhető válogatás, a Depresszió történetének 16 legnépszerűbb dalát tartalmazza újramastreizált formában, valamint 2 régebbi dal újrarögzített változatát, és 2 új dalt.

A születésnapi korong összeállításánál a rajongók véleményére támaszkodott a zenekar. Az augusztustól decemberig tartó internetes szavazáson több ezren adták le a voksukat kedvenc dalaikra, és végül a legtöbb szavazatot kapott szerzemények kerültek a CD-re.

Szintén a rajongóknak kedvez az is, hogy a nem hagyományos úton forgalomba kerülő, közel 2 albumnyi dalt tartalmazó kiadványhoz, egy lemez árának a feléért tudnak hozzájutni. Így azok sem járnak rosszul, akiknek már megvannak a korábban megjelent dalok, de szeretnék eredetiben birtokolni az új stúdiófelvételeket, és azok is átfogó képet kapnak a zenekar fontosabb állomásairól, akik most ismerkednek velük. A Best Of kiadványt a Depresszió címlapos februári HammerWorld magazinnal együtt is meg lehet rendelni, s a rajongók igény szerint az albumból és a magazinból is a banda által dedikált példányt kapnak!


A Best of kiadvány címadójául szolgáló dalhoz elkészült a zenekar új videó klipje. 

 

 

Ha további infókat i sszeretnél olvasni a turnéról, katt tovább!  

Tovább

Slytract – A Hypocrisy előtt [KONCERTAJÁNLÓ]

Melegh Gábor a Slytract zenekar frontembere jelentkezett az alábbi hírekkel:

2010. 02. 18-án csütörtökön a SLYTRACT mint előzenekar fog fellépni a hazánkba látogató svéd death metal legenda, a HYPOCRISY előtt!!! A felállás a következő: /SLYTRACT (HUN) – SURVIVORS ZERO (FIN) – HYPOCRISY (SWE)/. Helyszín: Budapest, Diesel Club, kezdés: 19:00. A koncert a Long Time, No Death…Europe 2010 turné pesti állomása lesz ahol sok klasszikus mellett a tavaly megjelent, vadonatúj HYPOCRISY nagylemez – A Taste Of Extreme Divinity - kerül bemutatásra! Korlátozott számban 4.900 forintos áron rendelhetők jegyek a zenekartól az alábbi kontaktokon, mindenki nyugodt szívvel vegye igénybe a hír alján található címeket és kontaktokat ezzel is támogatva az estét! Szeretettel várunk mindenkit, az év egyik legnagyobb bulijára!

A továbbiakban egy értékelést szeretnék közzétenni a 2009-es év kapcsán. Kemény munkával, rengeteg energiával, és sok - sok változással telt számunkra a 2009-es év ugyanakkor mondhatom, hogy komoly eredményekben volt gazdag. Mindent, amit szerettünk volna megvalósítottunk és megalapozásra került a jövő is, az új lemezt, a kiadót és az ezzel kapcsolatos legfontosabb dolgokat illetően. Ezért mindenkinek nagyon köszönjük a támogatást, a rajongóktól kezdve mindazoknak, akik valamilyen módon foglalkoztak a zenekarral, figyelemmel kísérték annak tevékenységét. Nagyon hálásak vagyunk ezért, a zenekarba vetett hitért, és kitartásért. Hogy ne csak üres szavaknak tűnjön bárkinek amit írok, el kell hogy mondjam azt is miért vagyok ilyen hálás. Sajnos rengeteg dolog tudatosan befolyásolja, és ezzel teszi tönkre, mindazt amiben élünk, vagyis a jelent. Az egészen apró dolgoktól kezdve az igazán nagy dolgokig mindennek jelentősége van, még akkor is, ha nem gondolunk bele és a könnyebb utat választva feladjuk, becsapjuk magunkat vagy épp a másikra mutogatunk. Mindannyian tudjuk mivel okozunk kárt és mivel nem, kezdve a már gusztustalanságig hatoló illegális letöltésekkel, az ebből eredő, nagyon komoly problémákig. Ez most csak egy konkrét példa volt, nem kizárólag erre gondolok, miközben ezeket a sorokat írom.  Tudnunk kell, hogy minden mögött az érdekek húzódnak, a puszta érdekek, világossá téve a képletet. Nos ez az a képlet amit ismernünk kell, és tudni helyesen használni, mely alapján megalapozhatunk, felépíthetünk és használhatunk egy rendszert ami határozottan működik és amibe hitünket vetjük. Nos ez az a rendszer amiért én hálás vagyok amit úgy hívnak, hogy SLYTRACT. Ezt a rendszert és az ebbe vetett hitet köszönöm mindenkinek, aki tudja, hogy mi a célunk, merre tartunk, és hogy mit akarunk elérni. Nem célom az okoskodás, a mások helyett való döntés, főleg nem így interneten keresztül, viszont örülök, hogy ezt most megoszthattam, ezzel indítva a legújabb évet. Köszönöm a figyelmet. A további friss infokat figyeljétek a SLYTRACT zenekar myspace oldalán, csekkoljátok a már fixes 2010-es turnédátumokat, és ne feledjétek: Never stop, make it yourself!

 


Kontaktok a jegyrendeléshez:

slytract [kukac] gmail.com

galantaytamas [kukac] gmail.com

locked [kukac] vipmail.hu

powerground [kukac] gmail.com

Scorpions – Sting In The Tail dallista

Márciusban Sting In The Tail címmel megjelenik az utolsó Scorpions korong. A borítót korábban már bemutattuk, most nyilvános lettek a dalok címei is.

01. Raised On Rock 
02. Sting In The Tail
03. Slave Me 
04. The Good Die Young (feat. Tarja Turunen) 
05. No Limit 
06. Rock Zone 
07. Lorelei
08. Turn You On
09. Let's Rock
10. SLY 
11. Spirit Of Rock 
12. The Best Is Yet To Come 

 

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum