RockStation

Nem készül több Guitar Hero

2011. február 11. - sunthatneversets

A Reuters hírügynökség értesülései szerint a kiadó Activision megszünteti azt a részlegét, amely a Guitar Hero játékokat készítette. Az okok prózaiak: a zenei videojátékok pár éve még elképesztő népszerűek voltak, ma már kevésbé.

Az első Guitar Hero 2005-ben jelent meg, és azóta olyan verziói jláttak napvilágot, mint az Aerosmith-et, a Metallicat (én is erre zúzok otthon) és a Van Halent középpontba állító változat. A játék legsikeresebb fejezete a 2009 tavaszán piacra dobott Metallica-féle Guitar Hero, amely egy év alatt nagyjából 1,5 millió példányban kelt el világszerte. Jellemző, hogy az ugyanazon év végén megjelentetett Van Halen-változat még a 250 ezres példányszámot sem érte el.

A Guitar Hero-ra a rockszakmában sokan úgy tekintettek, mint az élő zene megmentőjére, de ezek szerint inkább volt pusztán divat. Az ex-Guns N' Roses gitáros Slash a hír hallatán csak annyit jegyzett meg: "Elkerülhetetlen volt. Túl költséges a készítése ahhoz, hogy hosszú ideig sikereket érjen el." 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr992653033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum